Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat undersøger tusindvis af danskeres bitcoin-handler

Skattestyrelsen er gået i gang med at undersøge 2.700 danskere bitcoin-handler for “at sikre en korrekt skattemæssig behandling af gevinster og tab,” som det hedder.

Mange danskere har investeret i bitcoin i håbet om at score en solid gevinst på den stærkt volatile kryptovaluta.

Gevinster og tab skal i sagens natur indberettes til skattevæsenet, men det er ikke alle, der husker dette.

Nu går Skattestyrelsen i gang med at gennemgå bitcoin-handler for mere end 100 millioner kroner foretaget af i alt 2.700 danskere mellem 2015 og 2017.

Handlerne er alle blevet foretaget på en finsk bitcoin-børs, har de finske skattemyndigheder meddelt til Skattestyrelsen.

“Det er første gang, at Skattestyrelsen har modtaget konkrete oplysninger på området [..] Skattestyrelsen er nu ved at gennemgå oplysningerne for at sikre en korrekt beskatning,” meddeler Skattestyrelsen.

Her oplyser personskattedirektør Karin Bergen, at styrelsen i første omgang er i gang med at identificere de 2.700 danskere. Styrelsen har allerede taget kontakt til de første.

Ifølge tallene fra de finske skattemyndigheder har de 2.700 danskere købt bitcoins for 49,7 millioner kroner og solgt for 53 millioner på den finske børs.

“Det her er formentlig bare toppen af isbjerget. Selvom der er tale om en forholdsvis lille bitcoin-børs, er oplysningerne en meget værdifuld kilde, som tydeligt viser tendenser og mønstre på området. Den viden, vi får her om datamining, segmenter og metoder generelt, vil gøre os klogere på området og komme os til gavn i vores vejlednings- og kontrolarbejde,” lyder det fra Karin Bergen.

Skatterådet besluttede i foråret, at man skal betale skat af den gevinst, som man henter på at sælge bitcoins, ligesom man kan modregne eventuelle tab.

Du kan læse Skatterådet afgørelse her: Gevinst og tab ved afståelse af bitcoins.

Læs også:

Har du glemt at anmelde din bitcoin-gevinst til Skat? Så pas på

Tusindvis af borgere er under mistanke for skjule kryptovaluta for milliarder af kroner

Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere