Artikel top billede

KMD-prisskilt på otte millarder kroner forbløffer: ’Overraskende højt og positivt’

Prisen på it-koncernen KMD overrasker markedsanalytiker. For selskabet har flere møgsager i bagagen.

Otte milliarder kroner lød prisskiltet da KMD og de nye ejere fra den japanske it-gigant NEC meddelte torsdag morgen den 27. december, at KMD-handlen var i hus.

Det er til trods for flere møgsager for selskabet, som i 2012 blev opkøbt for syv milliarder kroner af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.

Flere tvister er opstået igennem KMD og blandt andre Skat og Udbetaling Danmark, som i øjeblikket har verserende krav for over halvanden milliard kroner tilsammen.

Læs også: Med KMD-handel følger krav på over halvanden milliard kroner til de nye japanske ejere

Beløbet størrelse overrasker investeringsøkonomen og analytikeren Per Hansen fra Nordnet.

”Set i forhold til det forløb, der har været i KMD, og de uheldige sager, der har været mellem KMD og de danske kommuner, må man sige, at en pris på otte mia. kr. er overraskende positiv og høj,” siger han til It-watch.

Se også: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

Stærk produktportefølje

Hvorvidt prisen er for høj eller lav ønsker KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, ikke at vurdere, men hun peger på, at der med KMD følger mange aktiver:

”Det er da mange penge, men det er også en rigtig stor virksomhed og vi har rigtig mange både superdygtige medarbejdere og dybe kompetencer indenfor området. Vi har også en produktportefølje som er utrolig stærk”, noterer hun i et telefoninterview med Computerworld.

Læs hele Computerworlds strategi-interview med Eva Berneke herunder:

KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere