TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland / Amazon planlægger at åbne nye butikker / Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet / I USA printer man nu glas

Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland. Amazon planlægger at åbne nye butikker. Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet og så printer man nu glas i USA.

Godmorgen og godt nytår. Her får du årets første morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Mobilepay slår igennem i Finland
Succesfulde Mobilepay har fået godt og grundigt hul igennem på det finske marked efter flere års tilløb. Det skriver Børsen.

Antallet af transaktioner på den finske udgave af Mobilepay stiger hastigt og app'en er nu den største betalingskanal i Finland.

"Vi ser nu de samme vækstrater, som vi også oplevede med Mobilepay i Danmark de første år," siger Mark Wraa-Hansen, der er adm. direktør i Mobilepay-koncernen til Børsen.

Ifølge avisen har Mobilepay i dag 800.000 finske brugere, og hver måned kommer 40.000 nye til.

Læs mere her: Mobilepay har i al hemmelighed lanceret ny funktion

Amazon planlægger at åbne nye butikker
Mægtige Amazon planlægger at åbne flere Whole Foods-butikker på tværs af USA.

Amazon, der ejer Whole Foods-kæden, vil bruge de nye butikker til at komme endnu tættere på kunderne.

Det skriver Wall Street Journal.

Ved at åbne de nye butikker og komme tættere på kunderne får endnu flere muligheden for at benytte sig af gigantens to timers levering.

Åbningen af de nye butikker er et vendepunkt for Whole Foods-kæden, der tidligere har måtte lukke butikker i stor stil, indtil Amazon købte kæden i 2017.

Læs mere om Amazon her: Amazon køber yderligere en kæmpe-grund i Skandinavien

Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet
Danske Cbrain har besluttet sig for i højere grad at rette fokus mod det internationale marked, og det kommer til at koste selskabet.

Det forklarer virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Hvor man tidligere har forventet med en højere vækst, nedjusterer virksomheden nu sine forventninger til 2018, så de matcher året forinden.

"Selskabet har besluttet at øge sit fokus på de internationale aktiviteter, og at dette forventes at medføre et lavere aktivitetsniveau i Danmark," skriver virksomheden i meddelelsen.

Selskabet skriver samtidigt, at man har til hensigt at fastholde sit fokus på at øge aktiviteterne i udlandet.

Læs mere her: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde

I USA printer man nu glas
På det amerikanske universitet MIT (Massachusetts Institute of Technology .red) er forskerne nu begyndt at kunne 3D-printe i et glaslignende materiale.

Det skriver Techcrunch.

Det særlige ved systemet er, at glasmaterialet forbliver klart, når det størkner. Det gør det muligt at bruge teknikken til at lave dekorationer eller printe ting, der skal være transparente.

Man vil i fremtiden kunne begynde at se en helt ny type byggesten, lyder det fra forskerne bag det nye materiale.

Læs mere her: Fuld fart på markedet for 3D-print: Her investeres der massivt i løsninger til 3D-print


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Dine Office 365 data er ikke sikre i skyen!
Hvis din virksomhed er blandt det hastigt voksende felt af virksomheder, som har migreret til Office 365, så kender du allerede til de mange fordele, der er ved Microsofts cloud-baserede suite. Men er du også klar over din organisations ansvar for at kontrollere og styre dine Office 365 data? Du tror måske, at der er back-up på dine gemte Office 365 data i skyen, men dette er desværre en forkert perception. Hvad hvis en medarbejder ved en fejl sletter en vigtig mail eller en vital rapport? Eller hvad hvis en utilfreds medarbejder gør det med vilje? Det er ikke kun denne slags fejl eller onde handlinger, du skal bekymre dig om, for de begrænsede sikkerhedspunkter der er bygget ind i Office 365 gør, at I er meget sårbare. I dette white paper bliver du klogere på, hvordan I kan sikre jer og undgå at ovenstående scenarie udfolder sig.