Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland / Amazon planlægger at åbne nye butikker / Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet / I USA printer man nu glas

Morgen-briefing: Mobilepay slår igennem i Finland. Amazon planlægger at åbne nye butikker. Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet og så printer man nu glas i USA.

Godmorgen og godt nytår. Her får du årets første morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Mobilepay slår igennem i Finland
Succesfulde Mobilepay har fået godt og grundigt hul igennem på det finske marked efter flere års tilløb. Det skriver Børsen.

Antallet af transaktioner på den finske udgave af Mobilepay stiger hastigt og app'en er nu den største betalingskanal i Finland.

"Vi ser nu de samme vækstrater, som vi også oplevede med Mobilepay i Danmark de første år," siger Mark Wraa-Hansen, der er adm. direktør i Mobilepay-koncernen til Børsen.

Ifølge avisen har Mobilepay i dag 800.000 finske brugere, og hver måned kommer 40.000 nye til.

Læs mere her: Mobilepay har i al hemmelighed lanceret ny funktion

Amazon planlægger at åbne nye butikker
Mægtige Amazon planlægger at åbne flere Whole Foods-butikker på tværs af USA.

Amazon, der ejer Whole Foods-kæden, vil bruge de nye butikker til at komme endnu tættere på kunderne.

Det skriver Wall Street Journal.

Ved at åbne de nye butikker og komme tættere på kunderne får endnu flere muligheden for at benytte sig af gigantens to timers levering.

Åbningen af de nye butikker er et vendepunkt for Whole Foods-kæden, der tidligere har måtte lukke butikker i stor stil, indtil Amazon købte kæden i 2017.

Læs mere om Amazon her: Amazon køber yderligere en kæmpe-grund i Skandinavien

Cbrain nedjusterer og øger fokus på udlandet
Danske Cbrain har besluttet sig for i højere grad at rette fokus mod det internationale marked, og det kommer til at koste selskabet.

Det forklarer virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Hvor man tidligere har forventet med en højere vækst, nedjusterer virksomheden nu sine forventninger til 2018, så de matcher året forinden.

"Selskabet har besluttet at øge sit fokus på de internationale aktiviteter, og at dette forventes at medføre et lavere aktivitetsniveau i Danmark," skriver virksomheden i meddelelsen.

Selskabet skriver samtidigt, at man har til hensigt at fastholde sit fokus på at øge aktiviteterne i udlandet.

Læs mere her: Danske cBrain lander selskabets største tyske ordre nogensinde

I USA printer man nu glas
På det amerikanske universitet MIT (Massachusetts Institute of Technology .red) er forskerne nu begyndt at kunne 3D-printe i et glaslignende materiale.

Det skriver Techcrunch.

Det særlige ved systemet er, at glasmaterialet forbliver klart, når det størkner. Det gør det muligt at bruge teknikken til at lave dekorationer eller printe ting, der skal være transparente.

Man vil i fremtiden kunne begynde at se en helt ny type byggesten, lyder det fra forskerne bag det nye materiale.

Læs mere her: Fuld fart på markedet for 3D-print: Her investeres der massivt i løsninger til 3D-print


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Her er din gratis guide til EDI!
EDI giver en hurtig, pålidelig og effektiv automatisk udveksling af forretningsdokumenter, og du slipper for de manuelle processer, som er forbundet med papirdokumenter. Det er især, hvis du er i detail og produktionsvirksomheder, samt grossister, at der er flere fordele ved at implementere EDI – uanset virksomhedens størrelse. Det gør at EDI i dag er den foretrukne metode til dokumentudveksling blandt større virksomheder, når de skal handle med deres leverandører. Derfor har du som leverandør en stor konkurrencefordel, hvis du understøtter EDI – det styrker samhandlen med eksisterende kunder, og gør jer mere attraktive overfor potentielle nye kunder. Dette whitepaper giver dig en introduktion til EDI, og hvordan det fungerer, samt vejledning til hvordan du kommer i gang og vælger den rette leverandør.