Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen / Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed / UK investerer millioner i mikro-robotter

Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen. Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed. UK investerer millioner i mikro-robotter. Hackere overtager printere og Chrome Cast for at promovere svensk youtuber. Netflix fjerner episode af satire-show efter pres fra Saudi-Arabien.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du ugens sidste morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Dansk webshop ramt af hackerangreb – igen

Den danske isenkram butik Bahne er torsdag aften blevet ramt af et hackerangreb på sin webshop Bahne.dk.

Det skriver Ekstra Bladet.

Selskabet mistænker, at hackerne har fået adgang til 473 kunders betalingsoplysninger. De berørte kunder er ved at blive kontaktet på mail af Bahne.

Det er ikke første gang at Bahne.dk bliver offer for it-kriminelle. Allerede i slutningen af november, i forbindelse med Black Friday, opdagede butikskæden, at hackere havde haft adgang til flere af kundernes betalingsoplysninger.

”Vi er blevet anbefalet, at så længe vi ikke ved noget, så lukker vi butikken på nettet. Det er sikkerhed frem for omsætning. Jeg vil være 110 procent sikker på, at det er sikkert at handle, før vi går i luften igen. Ikke et sekund før,” siger den administrerende direktør til Ekstra Bladet.

Bahne oplyser at man vil anmelde sagen til Datatilsynet fredag.

Bestseller-ejer investerer i dansk it-virksomhed

Den danske rigmand Anders Holch Povlsen, der står bag bestseller-koncernen, har investeret i den lille aarhusianske it-virkomhed Plandisc.

Det skriver Børsen.

I følge erhvervsavisen er der tale om et mindre millionbeløb, som den jyske rigmand har investeret i selskabet.

"Plandisc har haft en fin udvikling det seneste år, hvorfor det har været naturligt for parterne at fortsætte det gode samarbejde helt i tråd med den plan, der er lagt for virksomheden," skriver Lise Kaae, der er direktør i Bestsellers investeringsselskab, Heartland, til Børsen.

Plandisc har udviklet et planlægningsværktøj til virksomheder og institutioner, som kan bruges til at give overblik over tilbagevendende begivenheder i løbet af året.

UK investerer millioner i mikro-robotter

Den britiske regering har investeret mere end 250 millioner kroner i at udvikle såkaldte mikro-robotter.

Det skriver The Guardian.

De små hjælpere skal assistere de ansatte ved forskellige typer vejarbejde med at komme ind på farlige og utilgængelige områder.

De mange millioner skal fordeles ud over 15 forskellige projekter, der blandt andet skal lette arbejdet med at udbedre landets rørsystemer.

Mikro-robotterne skal være omkring én centimeter lang, og kommer til at mindske generne ved vejarbejde, fordi de ikke behøver at grave hele vejen op for at lave mindre reperationer.

Hackere overtager printere og Chrome Cast for at promovere svensk youtuber

To hackere er tilsyneladende gået sammen for at promovere den svenske YouTube-stjerne PewDiePie eller Felix Kjellbjergs YouTube kanal.

Det skriver The Verge.

Gennem en sårbarhed i flere routeres indstillinger, har hackerne haft mulighed for at vise et billede på ofrenes tv-skærme, der opfordrede til at abonnere på PewDiePie’s YouTube kanal.

Ifølge det amerikanske medie, er det lykkedes hackerne at få adgang til omkring 3.000 enheder.

Det er dog ikke første gang, at hackere forsøger sig med alternativ markedsføring for den svenske youtuber.

I november blev adskillige printere hacket verden over, og printede også et billede, der opfodrede til at abonnere på Kjellbjergs YouTube kanal.

Netflix fjerner episode af satire-show efter pres fra Saudi-Arabien

Den amerikanske streaming mastodont Netflix har valgt at fjerne en episode af et satire-show, efter klager fra det Saudiarabiske kongedømme.

Det skriver TV 2.

Det er en bestemt joke i episoden på Netflix, der har skabt kritik fra kongedømmet, som mener, at den krænker landets lov om cyberkriminalitet.

Komikeren Hasan Minhaj langer i episoden ud efter det saudiske kongedømme efter mordet på den regimekritiske journalist Jamal Khashoggi, og det er faldet den Saudiarabiske kronprins så meget for brystet, at Netflix nu trækker afsnittet af satireserien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere