Artikel top billede

Apple og Samsung i overraskende streaming-samarbejde rejser spørgsmål: Er Apple ved at sadle om?

Et nyt samarbejde mellem Apple og Samsung vil gå ud over Apples hardware-salg, men det kan give en gevinst på den længere bane.

To af tech-branchens allerstørste rivaler indgår samarbejde, i det Samsung indvilger i at lade Apples iTunes-streaming-tjeneste fungere på Samsungs kollektion af Smart-TV’er.

Se også: Europæiske iPhone-leverandører får tæsk efter blodig Apple-udmelding: "Det her bliver brutalt "

I en pressemeddelelse oplyser den sydkoreanske tech-kæmpe, at både 2018 og 2019-modeller - altså dem med Tizen-styresystemet ombord- vil fungere med Apples iTunes og AirPlay 2.

Resultaterne af iTunes-samarbejdet vil blive tilgængeligt i mere end 100 lande, mens AirPlay 2 vil fungere i 190 lande.

Med en dedikeret iTunes app på smart-TV’et vil Samsung-brugerne få adgang til klodens største udvalg af 4K HDR film, mens AirPlay gør det muligt at streame indhold som musik, video, podcasts og mere fra blandt andet iPhones og iPads.

Se også: Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple

En ny kurs for Apple?

Med det nye samarbejde synes Apple at undergrave sin egen tv-boks, Apple TV, som i en vis udstrækning bliver overflødiggjort hos den store del af tv-markedet som Samsung besidder.

Apples træk giver dog mening ud fra et andet perspektiv set i lyset af, hvordan tech-giganten rygtes at lancere sin Netflix-konkurrerende streaming-tjeneste i efteråret 2019.

Her vil det i stedet være en fordel for Apple at være tilgængelig på så mange platforme som muligt.

Det vil samtidig udgøre et kursskifte for Apple, hvis indtjening på hardware har været stagnerende, hvis ikke dalende, mens services som Apples iCloud, Apple Music og App Store-indtægter udgør en stadigt større andel af Apples indtjening.

Apple har tidligere indgået en lignende aftale med anden rival, Amazon, som siden december 2018 har understøttet Apples Music på Amazon Echo smarthøjttalerne.

I sit seneste kvartalsregnskab mønstrede Apple en samlet indtjening på 62,9 milliarder dollar, omkring 410 milliarder kroner, deraf kom 10 milliarder dollar fra selskabets services.

Det svarer til en vækst på 27 procent i forhold til samme periode året før for selskabets tjenester.

Læs også: Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere