Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed har problemer med sikkerheden: Se fuld tilsynsrapport om centeret

Center for Cybersikkerhed har trods flere års problemer endnu ikke fuldt ud styr på sine egne sikkerheds-processer, fremgår det af evaluering fra Tilsynet for Efterretningstjenester. Se hele rapporten om CFCS her.

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste har selv problemer med it-sikkerheden, skriver Politiken.

Center for Cybersikkerhed har gennem fire år modtaget kritik fra Tilsynet for Efterretningstjenesterne for sin it-sikkerhed, men tingene er alligevel ikke blevet bragt i orden.

Oplysningerne baserer sig på tilsynets årsrapporter, der er offentligt tilgængelige.

Du finder den fulde årsredegørelse 2017 om Center for Cybersikkerhed her.

Det er således flere år siden, at tilsynet meddelte, at CFCS ikke ‘fuldt ud levede op til lovgivningens krav om sikkerhedsforanstaltninger eller internt fastsatte retningslinier herom.’

Alligevel har CFCS endnu ikke rettet op på tre af de fem kontrolområder, hedder det.

‘CFCS tilkendegav over for tilsynet, at afhjælpning af risici forbundet med de resterende kontrolområder fremadrettet håndteres i et samlet ISO 27001-implementeringsprojekt,” lyder det i tilsynets rapport.

I årsrapporten for 2017 fremgår det da desuden, at Tilsynet for Efterretningstjenester har fundet forskellige afvigelser i processerne i forhold til Center for Cybersikkerheds egne retningslinier.

Blandt andet har Center for Cybersikkerheds interne kontrol ikke været ‘tilrettelagt på baggrund af en dokumenteret risiko- og væsentlighedsvurdering,’ som det hedder.

Samme besked fik Center for Cybersikkerhed i fjor, men uden at rette op.

“Tilsynet opfordrede derfor på ny CFCS til at udfærdige en sådan vurdering,” lyder det fra Tilsynet for Efterretningstjenester.

Heller ikke PET lever ‘fuldt ud’ op til lovgivningens krav om sikkerhedsforanstaltninger,’ lyder det fra Tilsynet for Efterretningstjenester.

Årsredegørelsen for 2018 udkommer til sommer, skriver avisen.

Læs også:

Se hele lovforslaget fra regeringen: Vil tvinge danske virksomheder ind i overvåget netværk - og give sikkerhedscenter adgang til data uden retskendelser

Regeringens store it-sikkerhedsplan kritiseres fra flere sider for væsentlige mangler: "Det holder ikke"

Regeringen vil give Center for Cybersikkerhed adgang til virksomheders og ansattes data uden retskendelser: DI bekymret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere