Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Interview: Hvordan foregår det, når man udskriver en bøde på 32 milliarder kroner til Google? Det løfter EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, nu sløret for til Computerworld. "Det er en meget stor tilfredsstillelse at kunne sige, at 'vi mener, at I har begået de her lovbrud, det skal I holde op med, og der er den her bøde,'" lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvordan Margrethe Vestager underskriver og sender milliardbøder til verdens største virksomheder
  • Find ud af hvad den danske konkurrencekommissær føler, når hun sender en bøde på 32 milliarder kroner afsted til Google
  • Se hvorfor hun sammenligner milliardbøden med at modtage et gammeldags girochek
  • Kom bag facaden på arbejdet i Margrethe Vestagers embedsværk
572
3 min
EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), er med en række milliardbøder til verdens største it-virksomheder, blevet kendt som teknologiselskabernes største frygt.

18. juli 2018 udskrev Danmarks tidligere vicestatsminister den hidtil største bøde på 4,3 milliarder euro - svarende til 32 milliarder kroner - til Google for at have overtrådt den europæiske konkurrencelov.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter