Apple vil have USA til at indføre GDPR-lignende love: "Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv"

“Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv. Derfor må vi hegne data-brokerne ind,” lyder det i opsigtsvækkende melding fra Apples topchef, Tim Cook.

Apples topchef, Tim Cook, vil have de amerikanske lovgivere til at indføre det, som han kalder for ‘omfattende pricay lovgivning’ i USA.

Det skriver han i et opsigtsvækkende åbent brev i den amerikanske avis Time under overskriften ‘Du har ret til privacy online. Sådan kan du faktisk få det [‘You deserve pricacy online. Here’s how you could actually get it’]’

Her erklærer han, at forbrugerne ikke skal acceptere endnu et år med virksomheder, der ‘uansvarligt indsamler brugerprofiler’, konsekvenserne af store databrud samt ‘den svindende ret til at kontrollere vores egne, digitale liv.’

“Problemet kan løses. Det er ikke for stort eller for udfordrende. Og det er ikke for sent,” skriver Tim Cook.

Han peger på, at det er afgørende at få sikret brugernes privacy, hvis teknologiernes potentiale for alvor skal forløses.

Usynlige handler
“En af de største privacy-udfordringer er, at mange af krænkelserne er usynlige,” skriver han.

Han henviser til, at online-forhandlere kan videresælge oplysninger om handler til data-borkere, som pakketerer og sælger informationerne visdere.

“Lad os få helt på det rene, at jeg ikke har givet tilladelse til dette. Alle forbrugere bør have retten til at sige ‘Hov et øjeblik. Det er mine data, som du sælger, og jeg har ikke givet lov’,” skriver topchefen.

Apple og Tim Cook mener, at der i USA bør etableres det, som de kalder for et ‘clearing-house,’ hvor alle data-brokere skal registreres.

Det skal gøre det muligt for forbrugerne hele tiden at se, hvordan deres data eventuelt blivr anvendt.

Forbrugerne skal desuden have retten til at kræve deres data slettet - ‘gratis, nemt, online og for altid,’ skriver Tim Cook.

Dermed minder hans forslag i bund og grund en del om GDPR - EU’s snart et år gamle persondata-forordning, der giver forbrugerne ret til netop at håndtere data om dem selv i vid udstrækning.

“Teknologi har potentialet til at fortsætte med at ændre verden mod det bedre. Men vi vil aldrig kunne udfolde potentialet uden den fulde tro og tillid fra de mennesker, der anvender den,” lyder det fra Tim Cook.

Du kan læse hele debatlindlægget fra Tim Cook her: You Deserve Privacy Online. Here’s How You Could Actually Get It.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.