Apple vil have USA til at indføre GDPR-lignende love: "Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv"

“Alle har ret til kontrol over deres egne digitale liv. Derfor må vi hegne data-brokerne ind,” lyder det i opsigtsvækkende melding fra Apples topchef, Tim Cook.

Apples topchef, Tim Cook, vil have de amerikanske lovgivere til at indføre det, som han kalder for ‘omfattende pricay lovgivning’ i USA.

Det skriver han i et opsigtsvækkende åbent brev i den amerikanske avis Time under overskriften ‘Du har ret til privacy online. Sådan kan du faktisk få det [‘You deserve pricacy online. Here’s how you could actually get it’]’

Her erklærer han, at forbrugerne ikke skal acceptere endnu et år med virksomheder, der ‘uansvarligt indsamler brugerprofiler’, konsekvenserne af store databrud samt ‘den svindende ret til at kontrollere vores egne, digitale liv.’

“Problemet kan løses. Det er ikke for stort eller for udfordrende. Og det er ikke for sent,” skriver Tim Cook.

Han peger på, at det er afgørende at få sikret brugernes privacy, hvis teknologiernes potentiale for alvor skal forløses.

Usynlige handler
“En af de største privacy-udfordringer er, at mange af krænkelserne er usynlige,” skriver han.

Han henviser til, at online-forhandlere kan videresælge oplysninger om handler til data-borkere, som pakketerer og sælger informationerne visdere.

“Lad os få helt på det rene, at jeg ikke har givet tilladelse til dette. Alle forbrugere bør have retten til at sige ‘Hov et øjeblik. Det er mine data, som du sælger, og jeg har ikke givet lov’,” skriver topchefen.

Apple og Tim Cook mener, at der i USA bør etableres det, som de kalder for et ‘clearing-house,’ hvor alle data-brokere skal registreres.

Det skal gøre det muligt for forbrugerne hele tiden at se, hvordan deres data eventuelt blivr anvendt.

Forbrugerne skal desuden have retten til at kræve deres data slettet - ‘gratis, nemt, online og for altid,’ skriver Tim Cook.

Dermed minder hans forslag i bund og grund en del om GDPR - EU’s snart et år gamle persondata-forordning, der giver forbrugerne ret til netop at håndtere data om dem selv i vid udstrækning.

“Teknologi har potentialet til at fortsætte med at ændre verden mod det bedre. Men vi vil aldrig kunne udfolde potentialet uden den fulde tro og tillid fra de mennesker, der anvender den,” lyder det fra Tim Cook.

Du kan læse hele debatlindlægget fra Tim Cook her: You Deserve Privacy Online. Here’s How You Could Actually Get It.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.