Artikel top billede

Fortnite tjener flere penge i 2018 end noget andet spil nogensinde: Uden at spillet koster en krone

Det voldsomt populære online-spil fortnite slår alle rekorder ved i 2018 at have den største årlige omsætning for et spil nogensinde, viser en ny rapport.

Det koster ingenting at downloade og, du kan spille det gratis i lige så mange timer, som du gider. Alligevel slår det populære spil Fortnite nu indtjeningsrekord.

Online-spillet har nemlig haft den største omsætning på et enkelt år for et spil nogensinde.

Det viser en ny rapport ifølge avisen The Telegraph.

Virksomheden Epic Games, der står bag spillet, tjente nemlig svimlende 2,4 milliarder dollar eller, hvad der svarer til knap 16 milliarder kroner i 2018 på spil-succesen.

Læs også: Nyopdaget sikkerhedshul giver hackere adgang til 200 millioner Fortnite-konti

For selvom spillet i sig selv ikke koster noget, så kan brugerne betale for nye kostumer og dansebevægelser til deres karakterer, de såkaldte mikrotransaktioner.

På verdensplan har det populære spil omkring 200 millioner brugere og, det udmærker sig særligt ved, at brugerne kan spille med hianden på forskellige platforme.

Andre populære spil som fodboldspillet FIFA, Call of Duty: Black Ops 4 og Red Dead Redemption 2 har kun formået at skrabe henholdsvis 790, 612 og 516 millioner dollar sammen i løbet af 2018.

Droppede Google Play Store

I slutningen af 2018 lancerede Epic Games spillet på endnu en platform, nemlig til mobiltelefonen.

Læs også: Selskabet bag Fortnite er nu knap 100 milliarder kroner værd

Her gjorde virksomheden sig bemærket ved ikke at lancere Fortnite på Android-telefoner gennem den officielle Google Play Store app.

Man mente at Googles pris på 30 procent af indtjeningen for at udbyde spillet var "uforholdsmæssigt" dyr i forhold til Googles indsats, og derfor gjorde man det tilgængeligt fra sin egen hjemmeside i stedet.

Læs også: Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere