Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb / Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner / Den fynske robotklynge vokser vildt

Morgen-briefing: Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb / Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner / Den fynske robotklynge vokser vildt / Dansk topchef: Cyberkrimininalitet er den mindst risikable kriminaltetsform / Momondo opkøber og udvider / Digitalt bureau vokser og satser på Amazon

Mornings fra Computerworld. Her ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik.

Dansk familieejet softwarefirma solgt for trecifret millionbeløb

Softwareselskabet Scanmarket fra Aarhus er solgt for et mindre trecifret millionbeløb til den norske kapitalfond Verdane, skriver Børsen.

Scanmarket er et familieejet firma, og produktet er et indkøbsværktøj, der hjælper virksomheder med udbudsprocesser blandt leverandører over hele verden. Kunderne er især store selskaber, og blandt de udenlandske kunder finder man bilproducenten Nissan og filmgiganten Paramount, skriver Børsen.

Scanmarket blev startet i 1999 af Vagn Nielsen, og i dag er det hans børn Betina Nygaard og Ole Nielsen, som driver firmaet. Begge fortsætter ledelsen af selskabet og ejer fremover 10 procent af det, skriver Børsen.

Dansk fintech-selskab udsteder egen kryptovaluta for at hente investeringsmillioner

Det danske fintechselskab Aryze har brugt en kontroversiel alternativ finansieringsform til at hente en investering i firmaet på over 10 millioner kroner.

Selskabet har ifølge Børsen ved hjælp af en såkaldt ICO udstedt en såkaldt Ryzetoken, som giver køberne en del af selskabets løbende overskud.

Overskuddet bruges nemlig til at tilbagekøbe Ryzetokens, som på grund af udbud og efterspørgsel derfor stiger i værdi.

Den første ICO var kun for udvalgte deltagere, men Aryze planlægger en ny ICO tilgængelig for alle i år, som skal hente en trecifret millionindsprøjtning til selskabet. Aryze arbejder på en blockchain-baseret betalingsløsning, og investeringen i selskabet skal blandt andte bruges til at etablere partnerskaber verden over.

ICO som finansieringsform har tidligere været ramt af svindelsager, men ifølge Børsen er finansieringsformen nu inde i en positiv udvikling.

Den fynske robotklynge vokser vildt

Robotvirksomhederne omkring Odense udviser markant vækst. I løbet af de seneste tre år er antallet af ansatte vokset hele 65 procent, så der nu er cirka 3.600 ansatte, skriver Finans.

Og væksten ser ud til at fortsætte, for robotklyngen venter at vokse til 4.900 ansatte i løbet af de næste to år.

Klyngen består nu af af 129 virksomheder, som til sammen omsatte for seks milliarder kroner i 2018 - to tredjedele på eksportmarkederne.

Alene i 2018 blev klyngen udvidet med 27 nye robotvirksomheder. Universal Robots og Mobile Industrial Robots er de store vækstmotorer i klyngen.

Dansk topchef: Cyberkrimininalitet er den mindst risikable kriminaltetsform

Opklaringsraterne for cyberkriminalitet skal regnes i promiller, og det er derfor klart den mindst risikable form for kriminalitet overhovedet. Det siger Troels Ørting Jørgensen, direktør for World Economic Forums Center for Cybersikkerhed til Finans.

World Economic Forum har netop sendt rapporten Global Risks Report 2019 på gaden, og her er tyveri af data og cyberangreb blandt de fem største riscici.

“Ingen behøver jo at rejse til Danmark for at stjæle vores penge, identitet eller digitale bibliotek. Det kan de gøre fra hvor som helst, og netop den form for kriminalitet er politiet globalt ikke god til at opklare”, siger Troels Ørting Jørgensen.

Momondo opkøber og udvider

Hotel- og rejsesøgemaskinen Momondo har købt konsulenthuset Busk & Co og etablerer en helt ny afdeling med de nye medarbejdere, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Vores primære værktøj til vækst er marketing, og derfor kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan udvikle os og blive bedre til dette,” siger Tore Pein Jensen, Global CMO for KAYAK, der driver Momondo.

“Overtagelsen af virksomheder med henblik på ansættelse - også kaldet acqui-hiring - er en tendens internationalt, og noget vi hos Momondo orienterer os mod. I tilfældet Busk & Co vurderede vi, at teamet besidder de højt specialiserede færdigheder inden for strategi og datadrevet marketing, som kan videreføre vores position på markedet.”

Digitalt bureau vokser og satser på Amazon

Det digitale bureau QuantAds med 50 ansatte oplevede vækst i 2018. Omsætningen voksede med 13 procent til godt 20 millioner kroner, og resultatet landede på 5,6 millioner kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Vores umiddelbare outlook er en vækst på 20-30 pct. på top og bund i 2019. Primært drevet af øget krydssalg med vores nye ejere i Dept-gruppen og det faktum, at vores nye Amazon-afdeling ser ud til at få rigtig travlt i et år, hvor Amazon efter alle forventninger åbner officielt op i Danmark”, siger direktør og partner Lasse Rasmussen.

Ifølge Lasse Rasmussen vil der i løbet af de næste to-tre år blive ansat mellem 20 og 30 medarbejdere på Amazon-kontoret i København til at håndtere de nordiske virksomheder.
Internationalt krydssalg

I sommer blev han og bureauet på Christianshavn en del af det globale, digitale bureau, Dept Agency, der beskæftiger 1.200 medarbejdere i 10 europæiske lande og USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere