Artikel top billede

Microsoft stiller kompatibilitets-garanti til alle brugere: Vi løser alle migrerings-problemer fra Windows 7 til Windows 10 gratis for dig

Microsoft stiller garanti til alle store virksomheder, der vil migrere apps fra Windows 7 til Windows 10.

Microsoft stræber efter, at så mange brugere som mulig tager Windows 10 til sig og lægger alle gamle versioner af Windows bag sig.

Nu stiller selskabet kompatibilitetsgaranti til alle større virksomheder, der anvender Windows 7: Selskabet vil kvit og frit sørge for, at alle virksomhedens apps, der fungerer på Windows 7, også kommer til at fungere på Windows 10.

Det sker med det såkaldte ‘Desktop App Assure’-program, som Microsoft lancerede på det amerikanske marked i efteråret.

Nu udvider selskabet programmet, så det dækker hele verden.

“Vi hører højt og klart, at en af de mest betydelige overvejelser i forbindelse med at skifte til en moderne desktop, er applikations-kompatibilitet,” skriver Microsofts øverste Office 365-chef, Brad Anderson, i en blogpost.

Under overskriften 2019 ist the year to make the shift to a modern desktop’ erklærer han, at Microsoft har lagt sig selen for at gøre Windows 10 og Office 365 ProPlus til de ‘mest kompatible opgraderer nogensinde.’

Uden yderligere beregning

App Assure-programmet gælder for alle Microsoft-kunder, der abonnerer på Windows 10 eller Microsoft 365 i volumenordrer på mindst 150 licenser.

Ifølge Microsoft består App Assure af en vifte af gratis services og værktøjer, der skal sikre, at alle apps, der fungerer i ældre versioner af Windows, også fungerer i Windows 10.

Og gør de ikke det, vil Microsoft løse problemet uden beregning, lyder det i Microsofts egen beskrivelse.

Til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau siger Gartner-analytiker Stephen Kleynhans, at netop kompatibilitet-udfordringer ligger højt på agendaen hos mange it-ansvarlige.

For sporene skræmmer, i det mange it-ansvarlige tidligere har oplevet, at netop kompatibiliteten mellem ældre og nye applikationer er noget, der for alvor kan trække på ressourcerne og give grå hår.

“Det allerførste, som it-ansvarlige tænker på, når de bliver præsenteret for nye applikationer, er: “Vil mine gamle apps så stadig virke?’,” siger han.

Microsoft peger dog på selv på, at selskabet kun sjældent har oplevet, at de profesionelle brugere har haft kompatibitets-problemer.

Ud af 7.000 evaluerede projekter, rykkede Microsoft således kun ud med assistance 49 gange.

Gartner-analytiker Stephen Kleynhans siger, at der kun sjældend er kompatibiltets-problemerne i virksomhederne i forbindelse med Windows 10, når det gælder overførsel af enkelte applikationer.

De store problemer opstår, når der er tale om kombinationer af software-programmer og bundlede systemer, som gør det svært at identificere den nøjagtige årsag til problemerne.

Læs også:

Stor utilfredshed med Windows 10-opdateringer er tegn på noget dybere: Har Microsoft et grundlæggende problem?

Nedtællingen er i gang: Om præcist et år afliver Microsoft Windows 7 - men du kan stadig købe en særlig licens

Microsoft slækker på krav til tvungne Windows-opdateringer: Fremover vil alle brugere kunne udskyde dem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere