Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen opfordrer til at skærpe sikkerheden i offentlige it-kontrakter / Regeringens stresspanal vil lukke Forældreintra / Forsvarsministeren skal i samråd om Huawei

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer til at skærpe sikkerheden i offentlige it-kontrakter. Regeringens stresspanal vil lukke Forældreintra. Forsvarsministeren skal i samråd om Huawei. Grundfoss-direktør skal gøre virksomheden digital. Professor på Aalborg Universitet skal rådgive kinesisk premierminister om digitalisering. Hatachi indgår samarbejde med en af Nordens største analytics-leverandører.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du morgen-briefingen med dagens it-nyhedsoverblik.

Digitaliserings-styrelsen opfordrer til at skærpe sikkerheden i offentlige it-kontrakter

Det offentlige skal have større fokus på it-sikkerheden hos leverandørerne. Faktisk skal det skrives ind i kontrakterne, lyder opfordringen fra Digitaliseringsstyrelsen.

”Når der skal indgås nye it-kontrakter, er det vigtigt, at der fra starten bliver stillet de rigtige sikkerhedskrav til leverandørerne. De skal være konkrete og til at følge op på,” skriver styrelsen i en meddelelse.

Derfor har Digitaliseringsstyrelsen udarbejdet et præsentationsmateriale, der skal lære medarbejdere og ledere præcis hvilke krav, man bør stille til sine leverandører om it-sikkerhed.

Det handler blandt andet om at stille konkrete krav, som man efterfølgende kan måle på og stille leverandøren til ansvar for.

Du kan læse hele vejledningen her.

Regeringens stresspanal vil lukke Forældreintra

Hvis det står til regeringens såkaldte strespanal, så skal en del af digitaliseringen rulles tilbage og i stedet gøres analog.

Panelet foreslår nemlig, at regeringen lukker systemet Forældreintra og i stedet genindfører den gode gamle fysiske kontaktbog.

Det skriver Politiken.

"Problemet er, at Forældreintra i dag stresser både forældre, lærere og elever, fordi det er præget af meddelelsesforurening. Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og aflyse Aula, som den kommende erstatsning af Forældreintra," siger Anette Prehn, der er formand for panelet til Politiken.

Panelet er blevet nedsat af den nuværende regering og består af i alt 11 eksperter.

Forslaget lyder derfor, at den håndskrevne kontaktbogen genindføres, hvor forældre og lærer skriver i den lille blå bog og putter i børnenes skoletaske, når de vil give en besked videre.

Forsvarsministeren skal i samråd om Huawei

Danmarks forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), skal i dag forklare det kinesiske selskab Huaweis rolle i dansk teleinfrastruktur.

Ministeren er blevet indkaldt af Folketingets forsvarsudvalg, der vil have svar på, om Danmark kan have tillid til det kinesiske selskab.

"Udvalget har bl.a. spurgt ministeren, om han er enig i, at telenettet er et spørgsmål om national sikkerhed, om han har tillid til Huawei og er tryg ved, at Danmark bliver afhængige af Huawei m.h.t. 5G netværket og om ministerens holdning til kinesiske virksomheders forbindelser til kinesiske myndigheder," fremgår det af Folketingets hjemmeside.

Spørgsmålene er stillet på opfordring fra SF's Lisbeth Bech Poulsen.

Samrådet begynder klokken 14 og kan følges direkte på folketingets hjemmeside.

Grundfoss-direktør skal gøre virksomheden digital

Digitale løsninger skal være en del af Grundfoss' DNA, og det skal den svenske serieiværksætter Fredrik Östbye stå i spidsen for.

Han skal fremtidssikre virksomheden ved at få koncernen til at tænke mere digitalt, forklarer han.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

"Det er vores ambition at lave den smarteste og mest intelligente digitale transformation blandt alle industriselskaber," siger koncernchef Mads Nipper til Finans.

Östbye har været ansat i virksomheden siden 2017 og referer direkte til topchefen.

Han fortæller, at Grundfoss i fremtiden ikke kun skal levere de fysiske pumper, som virksomheden er kendt for. Den skal også til at levere en digital service og funktion, der går udover pumpen.

Professor på Aalborg Universitet skal rådgive kinesisk premierminister om digitalisering

Den kinesiske premierminister har udnævnt datalogiprofessor på Aalborg Universitet Kim Guldstrand Larsen som digitaliseringsrådgiver.

Den danske datalogiprofessor skal rådgive premierminister Li Keqiang, om hvordan digitale systemer kan underbygge landets udvikling.

“Via softwareværktøjet UPPAAL, som jeg har været med til at udvikle, vil vi kunne hjælpe de kinesiske forskere med at lave en nøjagtig model af systemerne. Dermed kan vi teste og hvordan store, sammenhængende systemer som eksempelvis et netværk af el-ladestationer i Beijing skal designes og placeres, og hvordan enkeltenheder som pacemakere, droner eller selvkørende biler fungerer under forskellige påvirkninger. Sådan kan vi optimere systemernes funktionalitet og minimere risikoen for fejl eller systemsvigt,” lyder det fra Kim Guldstrand Larsen i en pressemeddelelse.

Han skal mødes med premierministeren og landets minister for forskning og teknologi 25. januar til det første møde.

Hatachi indgår samarbejde med en af Nordens største analytics-leverandører

Hitachi Vantaras Analytics- og BI-løsning, Pentaho, skal fremover sælges til danske virksomheder af Advectas efter at de to virksomheder har indgået et nyt samarbejde.

Advectas er i dag en af Nordens største leverandører Business Analytics, og her glæder man sig til samarbejdet.

"Vi står midt i en spirende IoT-revolution, hvor sensorer og dataindsamling begynder at poppe op overalt: i biler, bygninger, produkter og endda i madvarer. Al den data skal virksomheder kunne håndtere og udnytte for at udvikle forretningen, hvilket vi hjælper dem med. Der er et kæmpe potentiale hos både små og store danske virksomheder,” siger Christian Riekehr, CEO og Partner, Advectas, i en pressemeddelelse.

Pentahos er en infrastruktur-løsning, der bruges til at samle dataintegration, databehandling og analytics, og her mener Riekehr, at der er et hul i markedet.

"Pentahos platform kan bare noget, som ingen af de klassiske leverandører er så gode til endnu. Det gælder blandt andet platformens store alsidighed," siger han ifølge pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere