Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Efter hård kritik lover kommunerne nu store forbedringer i Forældreintras afløser: "Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt"

Forældreintras afløser, Aula, bliver langt mere brugervenlig. Nu forsikrer Kommunernes Landsforening, at det bliver et toptunet og moderne system.

Forældreintras afløser, Aula, får stærk forbedret brugervenlighed, hvor brugerne lettere kan skrue op og ned for informationsstrømmene.

Det oplyser Kommunernes Landsforening (KL) ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Både Aula og Forældreintra er blevet kritiseret af regeringens Stresspanel, der anbefaler, at de to systemer helt bliver afskaffet.

”Vi anbefaler derfor at lukke Forældreintra og afløse Aula, som er den kommende erstatning af Forældreintra”, siger Anette Prehn, formand for Stresspanelet, til Politiken.

Læs også: Regeringspanel vil lukke Danmarkshistoriens største kommunale it-projekt

Toptunet og moderne

Men Peter Pannula Toft, kontorchef i KL, oplyser nu til Ritzau, at Aula kommer til at tilbyde forbedrede muligheder for, at brugerne kan styre, hvad de skal dele, og hvor mange mennesker det skal deles med.

"Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt. Man skal ude i kommuner, på skoler og i børnehaver have en snak om, hvordan man bruger det klogt," siger Peter Pannula Toft til Ritzau.

Det forventes, at Aula allerede bliver taget i drift efter skolernes sommerferien, og systemet vil få op imod to millioner brugere, hvilket vil sige, at mere end en tredjedel af landets befolkning kan komme til at bruge systemet.

Derfor er systemet også tidligere blevet omtalt som Danmarkshistoriens mest omfattende it-projekt.

Systemet bliver udviklet i samarbejde mellem Kombit og Netcompany, og regningen for det nye systemet løber op i omkring 350 millioner kroner.

Læs også: Ny afsløring: Kæmpe Aula-aftale kan være i fare - ingen aner om udflytning af danske skole-data til udlandet overhovedet er lovlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere