Artikel top billede

(Foto: Michel Harder)

GDPR får dansk region til at øge overvågningen af medarbejderne

Region Midtjylland skærper reglerne for opsynet med sundhedspersonales opslag i it-systemerne.

Den europæiske persondataforordning betyder, at Region Midtjylland nu øger indsatsen mod læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der kan være fristet til at slå personfølsomme oplysninger om patienter op i regionens it-systemer.

Det skriver it-mediet Version2, der oplyser, at regionen fra nytår har iværksæt en mere systematisk opfølgning på opslag fra personalet i systemerne, der kan virke mistænkelige.

”Regionen ønsker at iværksætte en mere systematisk opfølgning på mistænkelige opslag med henblik på at sikre, at lovgivningens krav vedrørende kontrol med behandling af personoplysninger i it-systemer opfyldes for hermed at kunne påvise og stoppe eventuelt misbrug af persondata, som Region Midtjylland er dataansvarlig for. Med indførelsen af databeskyttelsesforordningen er reglerne for dokumentation af beskyttelsen af persondata skærpet,” skriver Lena Danvøgg, juridisk specialkonsulent i Region Midtjylland, i en mail til Version2.

I mailen understreger regionen dog også, at der hidtil er blevet fulgt op på alle mistænkelig opslag i it-systemerne, hvis Regionen er blevet bekendt med det.

Personale på Rigshospitalet lækkede oplysninger

Ændringen kommer fordi GDPR betyder ændrerde regler, for hvordan regionen skal følge op på logninger, der viser mistænkelige opslag, skriver Version2.

Men ændringerne kommer ifølge Version2 også efter en periode med stigende fokus på blandt andet sundhedspersonalets opslag i it-systemet.

Eksempelvis kunne TV2 i 2014 afsløre, at Se & Hør havde betalte kilder på Rigshospitalet i København, der udleverede oplysninger om kendissers graviditetsscanninger.

Således kunne Se & Hør blandt andet have en fotograf liggende på lur, da den danske journalist og radiovært Anders Lund Madsen mødte op til en graviditetsscanning med sin kæreste. En sag der betød, at Se & Hør måtte betale en erstatning på 100.000 kroner til radioværten.

Læs også: Ekspert: Se og Hør-sag kunne være undgået med mindre kontrol




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere