Artikel top billede

Tech fra Toppen: Digitaliseringsprofessor Jan Damsgaard har en advarsel til de danske virksomheder

Tech fra Toppen: Efter en usikker start stor-roser digitaliseringsprofessor Disruptionrådet - og advarer om at 750.000 danske job er i fare, fordi vi tager for let mulighederne hos Amazon og Alibabas fremadstormende platforme.

Disruptionrådet kom noget usikkert fra start, da medlem og skuespiller Hella Joofs forklaring om tipi-brændende indianere gik viralt, som et forsøg på at forklare rådets arbejde.

Det kan du læse mere om her: Tak (på en måde) til Hella Joof for idiotisk disruption-udsagn

Men ifølge professor Jan Damsgaard fra CBS, som også er medlem af rådet, er rådet en succes, som andre lande nu kigger misundeligt på.

Det fortæller han i podcasten Tech fra Toppen, hvor han gør status over rådets arbejde - og blandt andet fremhæver, at Danmark i kraft af diskussionerne faciliteret af Disruptionrådet nu er verdens første land med overenskomster og skatteaftaler med platformsøkonomier.

Du kan høre hele Jan Damsgaard status på det vigtige politiske arbejde i at sikre en digital omstilling uden at afvikle velfærdsstaten i den seneste episode af podcasten.

Det hele er dog ikke kun positivt.

Alt for dårlige til at udnytte globale platforme

For i episoden løfter Jan Damsgaard også en advarende pegefinger til de danske virksomheder, som han mener er alt for dårlige til at udnytte de globale handelsplatforme som Amazon og Alibaba.com.

I stedet fokuserer de danske virksomheder på egne webshops, og det sammenligner Jan Damsgaard med en gårdbutik i forhold til de internationale platformes toptunede supermarkeder.

Han fremhæver desuden, at når Amazon på et tidspunkt lanceres i Danmark betyder det, at de trækker deres eksisterende leverandører med ind - som så bliver indenlandske konkurrenter.

Og at en ny undersøgelse viser, at danske virksomheder er tæt på en europæisk sidsteplads inden for platformssalg, overgået af lande som Bulgarien og Rumænien.

Værter på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen og CIO hos Mærsk Tankers, Torben Ruberg.

Du kan lytte til hele episoden nedenfor.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her