Artikel top billede

Ny udvidelse til Google Chrome: Holder øje med om dine passwords er blevet hacket

Fremover kan Chrome-brugere få direkte besked, hvis en adgangskode de har brugt på nettet er blevet lækket. Google har nemlig en ny browser udvidelse klar.

Hvis du bruger Googles browser Chrome, så vil du fremover kunne få besked, hvis dit password bliver hacket.

En ny udvidelse til den populære browser skal nemlig alarmere brugerne om lækkede passwords.

Det skriver Google på sin blog.

Password Checkup hedder den nye udvidelse og kommer altså til at fungere på samme måde som eksempelvis haveibeenpwned.com, hvor brugere kan se, om deres adgangskode er blevet lækket.

En af Googles nærmeste browser-konkurrenter Mozilla Firefox annoncerede allerede sidste år, at man ville introducere en ligende funktion i samarbejde med netop have i been pwned.

Læs også: Firefox lancerer ny funktion: Få besked hvis du bliver hacket

Modsat tidligere er den nye udvidelse ikke kun begrænset til Googles egne tjenester som eksempelvis Youtube. Alarmen kommer til at gælde for alle de passwords du bruger gennem browseren.

“Hvis vi opdager et brugernavn og kodeord på en side du benytter er blevet kompromitteret, så vil udvidelsen sætte gang i en automatisk advarsel og foreslå, at du skifter dit kodeord,” skriver Google på sin blog.

Google forsikrer om anonymitet

Tanken om, at Google fremover skal have adgang til alle de adgangskoder brugerne benytter sig af kan måske give nervøse anelser hos nogle brugere.

I hvert fald forsikrer Google samtidig eventuelle bekymrede brugere om, at selskabet ikke kommer til selv at have nogen kontakt med brugernes passwords.

“Vi har bygget Password Checkup sådan, at der ikke er nogen, heller ikke hos Google, der kender dine bruger-oplysninger. For at gøre dette har vi udviklet privacy beskyttelses teknikker ved hjælp af cryptografi-forskere fra Google og Stanford University,” skriver selskabet.

Udvidelsen er i første omgang kun en beta-version, som vil blive udbygget i løbet af de kommende måneder, men interesserede Chrome-brugere kan allerede hente den nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere