TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Ugen i tech: AMD’s vilde Radeon VII grafikkort skuffer i test / Microsoft Xbox Live på vej til både iOS, Android og Nintendo Switch / Motorola lancerer lovende serie af G-telefoner

AMD’s grafik-comeback må lade vente på sig. Microsoft og Motorola kommer begge med lovende produkter.

Rent teknologisk byder AMD på et af markedets mest avancerede grafikkort med deres nyeste topmodel, Radeon VII.

Fremstillet med en 7nm procesteknik og med adgang til 16GB HBM2-VRAM med enorm båndbredde, skulle producenten have gode kort til at blande sig i grafik-toppen, som længe har været domineret af ærkerivalen Nvidia.

Ugen har budt på de første tests af AMD kortet, hvoraf det fremgår, at kortet ikke formår at matche Nvidias nyeste RTX-grafikkort.

Computerworlds amerikanske søstermedie, PCWorld, konkluderer her, at det døjer med at nå op til et RTX2080 niveau og synes at være på niveau med det aldrende GTX 1080Ti kort. Det testede Radeon VII kort har samtidig udvist en tendens til at larme mere end sine rivaler.

Her noteret mediet, at de vilde 16GB HBM2 hukommelse kan blive afgørende når det gælder spil i fremtiden, når spil vil kunne udnytte den kapacitet eller til rendering af video i ekstremt høje opløsninger, eksempelvis 8K.

De danske priser er ikke offentliggjort endnu, men med en amerikansk lanceringspris på 699 dollar, kommer den danske pris næppe under 4.600 kroner i første omgang herhjemme. Uden moms.

Se også: Her er AMD’s nye monster-grafikkort: Med Radeon VII blander selskabet sig igen i gaming-toppen

Spændende Microsoft Xbox Live tiltag
En bemærkelsesværdig opdatering til Microsofts udvikler-kit denne uge betyder, at Xbox Live vil kunne fungere sammen med andre spilplatforme som iOS, Android og Nintendo Switch.

Med trækket vil Xbox Live potentielt nå ud til over to milliarder enheder, mod blot 400 millioner PC og Xbox enheder i dag.

Igennem udvidelsen vil spillere kunne få adgang til multiplayer-funktionalitet og synkronisering af kontaktlister og spilpræstationer, noterer the Verge.

Ved at nå ud til flere brugere, kan Microsoft samtidig få en fordel, når selskabets rygtede xCloud spil-streamingtjeneste går i luften en gang i 2019. Microsoft kan potentielt udvikle deres Xbox Live tjenesten til at blive en art Netflix for spil, hvor spil vil kunne tilgås uanset enhed.

Se også: Næste Windows 10 er ved at tage form: Her er de features, du kan se frem til

Motorolas store G7-kollektion ser lovende ud
Mens Apple, Samsung og Huawei forsøger sig med stadigt dyrere smartphones, holder nu kinesiske Motorola fast i at levere valuta for pengene med deres prisvenlige G-smartphones.

Mobilproducenten er nu oppe på syvende generation af serien, som i år byder på fire forskellige modeller: Moto G7, G7 Plus G7 Power og G7 Play.

Billigst bliver G7 Play og G7 Power med debutpriser på henholdsvis 199 og 249 dollar. Begge telefoner har en Snapdragon 632 octa-core ombrod og 32GB lagerplads. G7 Play er dog mindst med sit 5,7” HD+ display, mens G7 Power råder over en 6,2” HD+ skærm og et kæmpemæssigt 5.000 mAh batteri.

De mere avancerede Motorola G7 og G7 Plus telefoner vil byde på skarpere Full HD+ skærme, dobbeltkamera, mere RAM og 64GB lagerplads.

Med Plus-modellen, som løber op i 349 dollar, 50 mere end G7, får køberne en hurtigere Snadragon 636 processor, et kamera med optisk stabilisering og en uhyre stærk 27W kvikoplader – næsten dobbelt så kraftig som G7’s 15W kvikoplader.

Se også: Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber

Acer bringer Chrome OS til kontoret
Mens andre producenter som LG har opgivet at levere såkaldte ’All-in-One’ maskiner baseret på Googles ChromeOS, går Acer denne uge i modsatte retning, ved at satse på en ny generation af ChromeOS-baserede forretningsmaskiner:

Første satsning er Acer Chromebase 24V2 som har mødet i fokus som ud over sin 24” touchscreen, byder på en videokonferenceløsning som understøtter op til 25 mødedeltagere.

Anden satsning, Acer Chromebase 24I2 byder også på 24 tommer Full HD skærm og en Core i 7 processor, men får mere RAM og lagerplads til at udnytte programmer lokalt.

Begge maskiner byder VESA-monteringsmuligheder, USB-C + fire sædvanlige USB 3.1 porte og et netværkstik.

Prisen på maskinerne oplyser Acer ikke på nuværende tidspunkt. Maskinerne får debut i henholdsvis april og juni 2019.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.