TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Svenske politikere smadrede Apples prestige-byggeri: Nu kræver selskabet en chok-pris for at sælge ejendom tilbage

Lokalpolitikere i Stockholm har bremset Apples planer om at opføre en nordisk pendant til den ikoniske Apple-butik på Fifth Avenue i New York. Det har resulteret i mildt sagt anstrengt forhold mellem de svenske politikere og den amerikanske gigant.

Apple er direkte rasende på lokalpolitikerne i Stockholm, der i efteråret satte en kæp i hjulet på tech-gigantens planer om at bygge en spektakulær ny Apple Store i den svenske hovedstad.

Det skriver det svenske ejendomsmedie Fastighetsvärlden.

I forbindelse med planerne købte Apple en centraltplaceret ejendom i Kungsträdgården – Kongehaven – i Stockholm for intet mindre end 129 millioner svenske kroner.

Men i oktober vendte lokalpolitikerne tomlen nedad for Apples butiksplaner, og det betyder, at bystyret nu ønsker at købe bygningen tilbage fra Apple.

Nu kræver Apple dog nu, hvad det svenske medie Dagens Industri Digital betegner som en regulær chokpris på 179 millioner svenske kroner for bygningen.

Det er således 50 millioner svenske kroner mere end, hvad Apple oprindeligt betalte.

Læs også: Apple har en drøm om et stort nordisk prestige-projekt - nu er drømmen ved at blive smadret

Ikke pæne ord
Afslaget har resulteret i et køligt forhold mellem bystyret og den amerikanske gigant, der langt fra modtog nyheden om de skrinlagte planer med tilfredshed.

”Ja, det stemmer. Det var absolut ikke pæne ord, der blev sagt. Det var grimme ord, som jeg ikke har tænkt mig at gentage,” siger Björn Ljung fra partiet Liberalerna ifølge Dagens Industri Digital til Fastighetsvärlden.

Bystyret i Stockholm valgte blandt andet at skrinlægge Apples planer, fordi politikerne mente, at planerne skæmmede Kungsträdgården, der er en historisk plads i byens centrum.

"Kungsträdgården er en central, vigtig og smuk park i Stockholm. Der skal være til for stockholmere og besøgende, og vi vil gerne se en offentlig aktivitet på stedet. Vi ser ikke positivt på den detaljerede plan, der præsenteres. Bygningen er for stor og for høj," sagde Cecilia Obermüller fra Miljøpartiet til Dagens Industri Digital tilbage i oktober 2018.

Skulle have været den fjerde svenske butik
Butikken i Kungsträdgården ville være blevet Apples fjerde butik i Sverige, men den var derudover udset til at blive Apple første såkaldte flagship-butik i Norden.

Apple har blot femten flagship-butikker på verdensplan, og denne type butikker er kendetegnet ved at være placeret på særligt prestigefyldte adresser, samt ved at være større, have mere spektakulær arkitektur og indeholde flere funktioner end almindelige Apple Stores.

Apples butik på Fifth Avenue i New York er formodentligt selskabets mest kendte flagship-butik.

Bystyret har ifølge Dagens Industri Digital i forbindelse med afslaget forsikret Apple om, at det er villige til at hjælpe Apple med at finde en alternativ placering til butikken, men Apple lader ikke til at være interesseret i andre placeringer.

Læs også: Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.