Artikel top billede

Fremadstormende dansk bank-app får tilført næsten 100 millioner kroner: Nu skal hele Norden erobres

Den populære bank-app Lunar Way har fået tilført lige knap 100 millioner danske kroner, som banken vil bruge på erobre hele Norden.

Den danske app-baserede bank Lunar Way har fået tilført 97 millioner kroner i frisk kapital i en ny investeringsrunde.

Det skriver det amerikanske tech-medie Techcrunch.

Ifølge det amerikanske medie er det den nordiske kapitalfond Seed Capital og blandt andet venturekapitalselskaberne Greyhound Capital og Socii Capital, der står for hovedparten af den tilførte kapital.

Den er bankens ambition, at den nye kapital skal bruges til at erobre hele det nordiske marked, der samlet set har 27 millioner potentielle kunder.

”Det har taget os nogle år at bygge en app, der passer til de forskellige behov i de forskellige nordiske lande, men nu er vi et sted, hvor vi er en seriøs konkurrent til traditionelle banker. Vores mål er – og har altid været- at grundlæggende ændre på status quo i banksektoren,” siger Lunar Ways stifter Ken Willum Klausen til Techcrunch.

Læs også: Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den

Nye banklicenser

Kapitaltilførelsen kommer kort tid efter, at Lunar Way kunne offentliggøre at selskabet har fået en såkaldt PISP-licens og en AISP-lceins, der betyder, at selskabet blandt andet tilbyde en række mere avancerede bankfunktioner.

Eksempelvis gør licenserne det muligt for brugerne at få et komplet overblik over alle deres konti uanset, hvilke bank den pågældende konto er tilknyttet.

”Samlet set bliver det muligt for brugeren at styre hele sin økonomi igennem Lunar Way-appen, med alle dens funktionaliteter og fokus på den gode brugeroplevelse," sagde Morten Sønderskov, driftsdirektør i Lunar Way i en pressemeddelelse, da de nye licenser blev offentliggjort.

Læs også: Startup-virksomheder klar til opgør med de gamle banker: EU-bombe kan køre bankerne ud på et sidespor

Bankdirektiv giver store muligheder

Licenserne er blevet mulige som led i EU’s bankdirektiv PSD2, der bev indført sidste år. I forbindelse med indførelsen af PSD2-direktivert vurderede Morten Sønderskov, at den langsigtede konsekvens af direktivet ville blive, at kunderne nu i højere grad vil vælge den bank, der tilbyder de bedste digitale features og den bedste brugerflade.

”For kunden kan det blive sekundært, hvor kontoen reelt har hjemsted. Det der betyder noget for kunden i dagligdagen er den brugerflade og den app, som de bruger til at interagere med banken i. Det betyder, at en del af konkurrenceparametrene nu kan blive flyttet ud til en tredjepart,” sagde han til Computerworld.

Ifølge Techcrunch byder Lunar Way i øjeblikket 10.000 nye kunder velkommen hver eneste måned.

Lunar Way er dog ikke den eneste app af sin slags på vores breddegrader. I efteråret kunne Computerworld således fortælle, at den app-baserede tyske bank N26, der har et koncept der er næsten identisk med Lunar Ways, blev lanceret i Danmark.

Det kan du læse mere om her:

Fremadstormende global mobil-bank med 1,5 millioner kunder er netop blevet lanceret i Danmark: Gør sig klar til at udfordre den danske bank-sektor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere