Apple på trapperne med ny tjeneste: Vil lave en Netflix for nyheder

Meget tyder på, at Apple i løbet af de kommende måneder vil være klar med en helt ny nyhedsbaseret tjeneste. Apples planer møder dog modstand i den amerikanske medieverden.

Apple planlægger at lancere en Netflix-lignende tjeneste for nyheder, hvor brugerne betaler i omegnen af 10 dollar om måneden for at få adgang til eksklusivt indhold fra en lang række forskellige medier.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Apple dog mødt modstand fra en række store amerikanske nyhedsmedier, fordi Apple ønsker at beholde knap 50 procent af abonnementssummen.

Aggressiv fordelingsnøgle
En fordeling der er betydeligt mere aggressiv end den fordelingsnøgle, som Apple anvender i sin App Store, hvor app-udvikleren Apple beholder op til 30 procent, mens de resterende 70 procent tilfalder app-udvikleren.

Ifølge Wall Street Journal har store amerikanske aviser som New York Times og Washington Post endnu ikke indgået en aftale med Apple, mens det i artiklen oplysers at Wall Street Journal har ”en produktiv dialog” med Apple.

Udover fordelingen af abonnementssummen er aviserne også bekymrede over, at de ikke får adgang til data om abonnenterne.

Som det også fremgår af Computerworlds morgen-briefing, skriver det amerikanske medie Buzzfeed News, at det forventes at Apple vil indkalde til en produktpræsentation med fokus på en nyheds-satning. Præsentationen ventes at finde sted den 25. marts.

Læs også: Folk betaler mere og mere for deres iPhones, men det kan ikke blive ved: Her er Apples næste gyldne træk

Satser på digitale tjenester
I takt med at smartphone-markedet er blevet mættet har Apple i gennem de seneste års øget sin satsning på abonnements-baserede services som eksempelvis iCloud og Apple Music.

Service-forretningen - som også inkluderer Apples App Store - har gennem de seneste kvartaler været Apples hurtigst voksende forretningsområde.

I den seneste kvartal var services således også Apple næststørste forretningsområde, kun overgået af iPhonen, og skabte dermed større omsætning end produkter som Mac og iPad.

Udover den kommende nyhedstjenesten så har Silicon Valley-mediet The Information også tidligere rapporteret, at Apple barsler med en ny abonnementsbaseret tv-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med både Netflix og Amazon Prime.

Ifølge The Information ventes det, at den nye tjeneste i indledningsvist blive i første halvår af 2019. I første omgang i USA, men derefter er det ifølge mediet planen, at en lancering i op til 100 andre lande vil følge blot få måneder.

Læs også:
Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhedYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.