Apple på trapperne med ny tjeneste: Vil lave en Netflix for nyheder

Meget tyder på, at Apple i løbet af de kommende måneder vil være klar med en helt ny nyhedsbaseret tjeneste. Apples planer møder dog modstand i den amerikanske medieverden.

Apple planlægger at lancere en Netflix-lignende tjeneste for nyheder, hvor brugerne betaler i omegnen af 10 dollar om måneden for at få adgang til eksklusivt indhold fra en lang række forskellige medier.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Apple dog mødt modstand fra en række store amerikanske nyhedsmedier, fordi Apple ønsker at beholde knap 50 procent af abonnementssummen.

Aggressiv fordelingsnøgle
En fordeling der er betydeligt mere aggressiv end den fordelingsnøgle, som Apple anvender i sin App Store, hvor app-udvikleren Apple beholder op til 30 procent, mens de resterende 70 procent tilfalder app-udvikleren.

Ifølge Wall Street Journal har store amerikanske aviser som New York Times og Washington Post endnu ikke indgået en aftale med Apple, mens det i artiklen oplysers at Wall Street Journal har ”en produktiv dialog” med Apple.

Udover fordelingen af abonnementssummen er aviserne også bekymrede over, at de ikke får adgang til data om abonnenterne.

Som det også fremgår af Computerworlds morgen-briefing, skriver det amerikanske medie Buzzfeed News, at det forventes at Apple vil indkalde til en produktpræsentation med fokus på en nyheds-satning. Præsentationen ventes at finde sted den 25. marts.

Læs også: Folk betaler mere og mere for deres iPhones, men det kan ikke blive ved: Her er Apples næste gyldne træk

Satser på digitale tjenester
I takt med at smartphone-markedet er blevet mættet har Apple i gennem de seneste års øget sin satsning på abonnements-baserede services som eksempelvis iCloud og Apple Music.

Service-forretningen - som også inkluderer Apples App Store - har gennem de seneste kvartaler været Apples hurtigst voksende forretningsområde.

I den seneste kvartal var services således også Apple næststørste forretningsområde, kun overgået af iPhonen, og skabte dermed større omsætning end produkter som Mac og iPad.

Udover den kommende nyhedstjenesten så har Silicon Valley-mediet The Information også tidligere rapporteret, at Apple barsler med en ny abonnementsbaseret tv-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med både Netflix og Amazon Prime.

Ifølge The Information ventes det, at den nye tjeneste i indledningsvist blive i første halvår af 2019. I første omgang i USA, men derefter er det ifølge mediet planen, at en lancering i op til 100 andre lande vil følge blot få måneder.

Læs også:
Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhedYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.