TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Ugen i tech: Stort Samsung læk: Her er selskabets forårskollektion af wearables / Canon-prisbombe – halverer nærmest prisen på spritnyt fullframe kamera / Salg på prisstærkt Nvidia GTX1660 er tyvstartet.

Samsungs kommende S10-topmobiler vil blive ledsaget af en hel kollektion af nye wearables. Både Canon og Nvidia er ude med lovende, prisstærke produkter.

Mens der utvivlsomt vil være store nyheder at se næste uge, når Samsung 20. februar afholder deres forventede Galaxy S10 lancering, er der andet nyt at forvente fra selskabet.

Se også: Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til

Den sydkoreanske tech-gigant er, givetvis uforvarende, kommet til at lække den kommende forårskollektion af deres wearables.

Den nye serie ser til at bryde med den tidligere 'Gear' branding fra Samsung og i stedet satse på navnet 'Galaxy', som kendt fra selskabets toptelefoner.

Galaxy-wearable kollektionen vil byde på et nyt smartwatch, to nyt smart-bands og et sæt nye fuldt trådløse hovedtelefoner.

Galaxy Watch bliver et sportspræget smartwatch, som kommer i både Sport og Active udformninger og en urkasse på 40mm. Det tyder på, at et helt nyt interface vil komme i spil, for den karakteristisike roterende urkant er droppet i disse modeller.

Læs også: En enkel centimeters nøjagtighed gør Bluetooth 5.1 til en game-changer: Derfor er den nyeste opdatering så lovende

Dertil kommer Galaxy Fit og Fit e to smart-bands med fitness for øje. Hvordan de to modeller kommer til at adskille sig er uvist, men ’e’-præfikset e synes at indikere, at der vil blive tale om en billigere variant.

Sidste wearable-nyhed fra selskabet bliver de nye Galaxy Buds, et sæt ’true wireless’ hovedtelefoner som ifølge the Verge vil markere sig ved at kunne oplades trådløst direkte fra de kommende S10-telefoner.

Se også: Supermobilen Samsung Galaxy S10 er lige om hjørnet: Her er 10 ting, som vi ved

Canon-prisbombe
Den ledende kameraproducent Canon ha skabt røre i det ellers stagnerende marked for digialekameraer. Denne uge kunne producenten præsentere systemkameraet Canon RP, et kamera som underbyder markedet for såkaldte ’full-frame’ digitalkameraer.

Hvor begyndermodeller i kategorien plejer at debutere ved 2.000 amerikanske dollar, vil Canon RP debutere ved 1.300 dollar – inklusive en adapter til selskabets store udvalg af EF-objektiver.

Herhjemme vil Canon EOS RP få en debutpris på 11.999 kroner fra 27. februar.

For pengene leverer Canon et spejlløst kamera, som er markant mindre og mere kompakt end Canon 6D mark II, som det deler et 26 megapixels full-frame sensor med indbygget AF-pixels. Det nye kamera kan dog optage video i både Full HD og 4K (sidstnævnte med en del beskæring), men vil få et mindre batteri som kun tillader lidt over 200 skud per opladning.

Canon EOS RP byder på opdateret elektronik, der giver op til 5 billeder/sekunds burst, Wi-Fi, USB-C opladning samt en elektronisk søger.

Læs også: Efter mange års dvale: Nu er det igen blevet interessant at købe nyt kamera

Nvidias prisvenlige GTX 1660 Ti
En anden potentiel prisvenlig nyhed er Nvidias næste midrange grafikkort, GTX 1660 Ti, som allerede nu er at finde hos den britiske Amazons e-butik, hvor forsalget på kortet synes at være tyvstartet.

Kortet vil, ifølge de første lækkede benchmarks, matche et GTX1070, men vil debutere til en lavere pris på 286 britiske pund. Det svarer til knap 2.430 kroner.

Kortet står ifølge siden til officiel debut 22. februar.

Med kortet følger 1.536 CUDA-kerner, 6GB GDDR6 VRAM igennem en 192-bit interface og samme stømbesparende proces som i Nvidias nyeste RTX-kort. De nyeste raytracing-funktioner, som kendetegner RTX-serien, vil sandsynligvis ikke følge med.

Se også: Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventesYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.