Artikel top billede

Danske webshops vil levere dine pakker i løbet af 12 timer - investerer massivt i robotter og automatiseringer

Der bliver i øjeblikket investeret massivt i robotter og automatiseringer i den danske detailbranche. Det kan blandt bidrage til sænke leveringstiden, og det kan være helt afgørende i kampen mod Amazon.

De seneste års rygter om, at Amazon kan være på vej ind på det danske marked har skabt stigende efterspørgsel efter avancerede lagerrobotter i den danske detailbranche.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der oplyser, at danske detailbutikker og webshops i øjeblikket investerer millioner i automatiseringer. Målet er, at leveringstiden skal nedbringes til blot et halvt døgn.

Jørgen Flemming Ladefoged, der er direktør for den fynske producent af logistik-robotter Effimat Storage Technology, mener at det er helt afgørende med et automatiseret lager, hvis man vil tage konkurrencen op mod Amazon.

”Det hele handler om fart og lave omkostninger. Hvis ikke lageret er automatiseret, skal netbutikken aflønne langt flere lagermedarbejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon” siger Jørgen Flemming Ladefoged til Finans.

Han advarer samtidig om, at alt for mange danske detailforretninger har opdaget truslen fra Amazon for sent.

Læs også: Fætter BR's dramatiske konkurs tilbyder livsvigtig læring før Amazon kommer buldrende: Disse fire ting skal du have tjek på

Investerede 40 millioner i robotter

En af de webshops, der har investeret i ny roboto-teknologi er Proshop, der i sommer indviede et 3.000 kvadratmeter lager med 40 robotter til en værdi af 40 millioner kroner.

Noget der har været en medvirkende årsag til, at virksomheden har kunne løfte sin omsætning med 18 procent uden samtidig at øge medarbejderstaben. Det fortalte selskabets direktør Ivan Jæger Christiansen i sidste uge til Computerworld.

”Det, der var vejen i 2017, var, at når vi vækstede, så gik det udover bundlinjen, fordi der var sort på lageret. Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne. I slutningen af 2017 var det svært for os at være med, så der var vores første prioriteret ikke at blive mere synlige og få flere kunder i hus men at blive ved med at håndtere dem, vi har. Da vi så åbner robotlageret, kan vi så slippe bremsen og tage imod nye kunder igen," sagde Ivan Jæger Christiansen til Computerworld.

Læs også:
40 robotter på kæmpelager hjælper kendt dansk webshop med at runde en milliard i omsætning: "Folk faldt over hinanden, og varerne blev proppet ind på hylderne"

Nordisk e-handels-gigant floppede med stor Amazon-satsning: Nu løfter dansk webshop sløret for den gyldne opskrift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere