Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked

Mobilepay er den absolut mest populære løsning, når det kommer til mobilbetaling blandt danskerne. Konkurrenterne er langt bagefter, viser en ny undersøgelsen.

Det Danske Bank-udviklede Mobilpay cementerer sin position som den mest udbredte app til mobilbetaling.

I en ny Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, angiver hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Det skriver Berlingske.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.

Læs også: Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere

Men det er Mobilepay, der stjæler opmærksomheden.

Den næstmest populære mobilbetalingsløsning, det mobile Dankort, bliver kun brugt af knap 8 procent af respondenterne. På en tredjeplads finder vi Google Pay med 3,8 procent, mens Apple Pay bliver brugt af 3,3 procent.

Fortsat et stort marked at kæmpe om
Danskerne har fortsat ikke taget wearables som Garmin Pay, Fitbit Pay og Apple Watch til sig. Disse løsninger bliver kun brugt af 0,22 procent af de mobile betalingsbrugere, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger på, at der fortsat er mange danskere, der slet ikke bruger deres mobil til at betale med. Der er stadig et stort marked at kæmpe om for de mobilbetalingsløsninger, der forsøger at tage kampen op mod Mobilepay.

"Selv om mobilbetalinger er blevet populær, bruger 925.000 danskere endnu ikke mobilbetaling. 157.000 forvewnter, at de vil komme i gang med mobilbetaling i løbet af i år, mens en lille halv million siger blankt nej tak," lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.