Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked

Mobilepay er den absolut mest populære løsning, når det kommer til mobilbetaling blandt danskerne. Konkurrenterne er langt bagefter, viser en ny undersøgelsen.

Det Danske Bank-udviklede Mobilpay cementerer sin position som den mest udbredte app til mobilbetaling.

I en ny Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, angiver hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Det skriver Berlingske.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.

Læs også: Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere

Men det er Mobilepay, der stjæler opmærksomheden.

Den næstmest populære mobilbetalingsløsning, det mobile Dankort, bliver kun brugt af knap 8 procent af respondenterne. På en tredjeplads finder vi Google Pay med 3,8 procent, mens Apple Pay bliver brugt af 3,3 procent.

Fortsat et stort marked at kæmpe om
Danskerne har fortsat ikke taget wearables som Garmin Pay, Fitbit Pay og Apple Watch til sig. Disse løsninger bliver kun brugt af 0,22 procent af de mobile betalingsbrugere, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger på, at der fortsat er mange danskere, der slet ikke bruger deres mobil til at betale med. Der er stadig et stort marked at kæmpe om for de mobilbetalingsløsninger, der forsøger at tage kampen op mod Mobilepay.

"Selv om mobilbetalinger er blevet populær, bruger 925.000 danskere endnu ikke mobilbetaling. 157.000 forvewnter, at de vil komme i gang med mobilbetaling i løbet af i år, mens en lille halv million siger blankt nej tak," lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan sikrer du dine data og brugere på DNS-niveau - uden at installere hard- eller software

Det kan koste dyrt at blive ramt af malware eller lignende og det gælder derfor om at være på forkant og i kontrol. Hør mere om, hvordan effektive cloud løsninger gør det muligt at beskytte både brugere og data på en nem og simpel måde.

21. maj 2019 | Læs mere


Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


Premium
Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand
ComputerViews: Huawei indkasserer flere voldsomme bredsider fra blandt andre den amerikanske stat og Google. Den kinesiske tech-gigant er dog ikke sendt til tælling - endnu. Se her, hvad der kan komme til at ske.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan påvirker Virtual Cloud Network den totale økonomi
Når virksomheder og organisationer prioriterer initiativer, der omhandler digital transformation, så oplever mange at legacy netværk arkitektur holder dem tilbage. For at støtte nye forretningsmodeller, cloudtilpasning og en eksplosion i connected devices gør, at moderne netværk skal supportere interoperabilitet på tværs af datacentre, multiple clouds, branch lokationer og edge devices. Med et Virtual Cloud Network baseret på NSX teknologi, så sigter VMWare mod at adressere disse problemer, ved at give organisationer mulighed for at geare en software til at connecte, operere og sikre end-to-end arkitektur, som supporterer applikationer uanset hvor de befinder sig.