Morgen-briefing: Telenor vælger Danmark som testland for 5G-teknologi / Jesper Buchs børnetøjs-app taber millioner / Skat sætter budgetoverskridende it-system i drift

Telenor vælger Danmark som testland for 5G-teknologi. Jesper Buchs børnetøjs-app taber millioner. Skat sætter budgetoverskridende it-system i drift. Indisk it-gigant kåres til en af verdens bedste virksomheder. Nordjysk it-virksomhed skifter ejer.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing.

Telenor vælger Danmark som testland for 5G-teknologi
Danmark får snart landets første livetest af 5G.

Det er Telenor i samarbejde med Nokia, der står for testen, som vil foregå via Telenors og Telias fælles mobilnetværk.

Etableringen af den nye 5G-test vil begynde i andet kvartal 2019.

Det oplyser Telenor i en pressemeddelelse.

"5G-teknologien åbner med sin høje kapacitet, høje hastigheder og hurtigere svartid for helt nye effektiviserings- og digitaliseringsmuligheder i erhvervslivet og den offentlige sektor til gavn for danskerne – fx inden for sundhedsvæsen, industri og transport. Vi vil bruge testområderne til at blive klogere på de muligheder 5G-teknologien giver, og vi er overbevist om, at 5G sammen med IoT og AI kan være en katalysator for innovation inden for mange sektorer," lyder det fra Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, i meddelelsen.

Testlokationerne er i øjeblikket ved at blive planlagt af Telenor og Nokia.

Jesper Buchs børnetøjs-app taber millioner
Just Eat-stifteren Jesper Buchs børnetøjs-app, Reshopper, har tabt 5,5 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Det skriver Finans.

Ifølge avisen er det særligt investeringer i at få opbygget app'en og et fejlslagent fokus på udlandet, der har været en bekostelig affære.

Nicolai Danmark Johannesen, der er direktør for Reshopper, fortæller til mediet, at selskabet nu er begyndt at tjene penge på app'en på månedsbasis.

Skat sætter budgetoverskridende it-system i drift
Efter mange forsinkelser og budgetoverskridelser er Skattestyrelsens it-system eKapital, der blandt andet skal håndtere renteberegning for den finansielle sektor og gøre det nemmere at udveksle skatteoplysninger internationalt, endeligt sat i drift.

Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Folketingets finansudvalg.

Ifølge Version2 skulle systemet oprindeligt have kostet 70 millioner kroner, men projektet er endt med at koste 148,5 millioner kroner.

Region Syddanmark vedtager ny digitaliseringsstrategi
Borgerne skal have adgang til nye, sikre digitale løsninger, når de er i kontakt med sundhedsvæsenet, og de eksisterende muligheder skal udvikles og udnyttes i større grad.

Det er ambitionerne i Region Syddanmarks nye digitaliseringsstrategi frem imod 2021.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Samlet set er der afsat 173 millioner kroner til strategien, der er bygget op om følgende fem hovedpunkter:

1: Borgerens ret til digital kontakt
2: Forenkling, effektivisering og udvikling
3: Tværsektorielle løsninger og viden på tværs
4: It-sikkerhed, data og digitale kompetencer
5: It-landskab, principper, ejerskab og styring

Regionen fremhæver selv ibrugtagen af de to store fælles it-løsninger patientjournalsystemet EPJ og RIPA Syd til det billeddiagnostiske område som komplekse digitaliseringsopgaver frem imod 2021.

Indisk it-gigant kåres til en af verdens bedste virksomheder
Indiske Tata Consultancy Services (TCS), der har omkring 4.000 ansatte i Danmark, er blevet kåret til en af verdens bedste arbejdspladser.

Det er HR-agenturet Top Employer Institute, der står bag udnævnelsen.

Det oplyser TCS Danmark i en pressemeddelelse.

"Hos TCS Danmark er vi rigtig glade for anerkendelsen fra Top Employer Institute. I en verden, hvor den globale kamp om de bedste digitale talenter er hård, er et godt Employer Brand enormt vigtigt. Og hver dag gør vi os umage for, at TCS er et godt sted at gå på arbejde. Vores stærke fokus på talent afspejler sig også i kundetilfredshedsundersøgelser, hvor vi altid ligger højt," lyder det i meddelelsen fra Ruchikar Dalela, der er landechef for TCS i Danmark.

Nordjysk it-virksomhed skifter ejer
Den Hjørring-baserede it-virksomhed ThermIT er blevet overtaget af Ivan Lindgren Hansen og Steffen Lindgren Hansen, der begge har været medarbejdere i virksomheden i mange år.

Ivan Hansen bliver samtidigt ny direktør i ThermIT og afløser dermed Jørgen Jensen, som har været virksomhedens direktør siden 2007 .

Det oplyser ThermIT i en pressemeddelelse.

ThermIT leverer løsninger til elektronisk overvågning af temperaturer til blandt andet fødevareindustrien, dagligvarebranchen, sundhedsindustrien og plejesektoren.

Selskabet har på nuværende tidspunkt en kundeportefølje på omkring 1.200 virksomheder.

Computerworld senere i dag
Følg endelig med på Computerworld i løbet af dagen, hvor vi blandt andet bringer historien om den tidligere EET-topchef John Thomas, der har investeret millioner af kroner i et nyt ERP-system.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.