Artikel top billede

Digitaliseringen halter i erhvervslivet: Kun lige over halvdelen af danske firmaer med over 10 ansatte fakturerer elektronisk - og kun 40 procent har et ERP-system

Digitaliseringen har fuld fart på - ikke mindst i it-branchen - og man kan godt få det indtryk, at Danmark er et land gennemsyret af moderne it på alle planer og alle steder. Men en ny analyse fra Nationalbanken peger i en anden retning.

Danmark er et af verdens mest gennemdigitaliserede lande. Men det er ikke det samme som, at it-branchens løsninger har fundet vej ud i alle kroge og alle virksomheder. I hvert fald ikke, hvis man skal dømme ud fra en ny undersøgelse fra Betalingsrådet under Nationalbanken.

Betalingsrådet har sat sig for at undersøge, hvordan det står til med betalinger mellem virksomhederne. Resultaterne er netop offentliggjort, og af analysen fremgår det, at graden af digitalisering i virksomhederne måske ikke er så høj, som man kunne tro. Især ikke i de mindre virksomheder.

Tal fra Danmarks Statistik fra 2018 viser, at det samlet set kun er lige over halvdelen af danske virksomheder med over 10 ansatte, der fakturerer elektronisk. Jo større virksomhederne er, jo større er tilbøjeligheden til at sende elektroniske fakturaer.

Men selv blandt virksomheder med over 250 ansatte er det ikke engang 80 procent, der fakturerer elektronisk, fremgår det.

Behersket brug af ERP og CRM

Betalingsrådet har også hentet data fra Danmarks Statistik om brugen af ERP-software og CRM-software i danske virksomheder. Tallene er her fra 2017, og de viser, at kun 40 procent af danske virksomheder med over 10 ansatte bruger ERP, mens lidt færre bruger CRM-systemer.

Også her vokser tilbøjeligheden med virksomhedernes størrelse, men alligevel er det kun godt 80 procent af de store virksomheder med over 250 ansatte, som bruger et ERP-system, mens omkring 70 procent af dem bruger et CRM-system.

Betalingsrådet har også kigget på, hvordan det ser ud fordelt på brancher. Bygge og anlæg skiller sig ud ved ret begrænset brug af ERP og CRM. Til gengæld er branchen meget mere flittig med at fakturere elektronisk end eksempelvis industrien, hvor kun halvdelen sender elektroniske fakturaer.

Branchen Information og kommunikation er digital frontløber, hvor næsten 80 procent i 2017 brugte et CRM-system. Alligevel er det kun omkring 60 procent af virksomhederne her, der fakturerer elektronisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere