Nu lokker Microsoft udviklere med kontante fordele: Tager kun en brøkdel i betaling for apps i deres butik

Microsofts frasiger sig en stor andel af indtjeningen på de apps, der handles igennem Microsoft Store.

Mens stadigt flere udviklere forsøger at omgå Apples og Googles app-butikker til at udgive deres apps, eksempelvis Netflix, går Microsoft egne veje i kampen om udviklernes gunst.

Hvor Google og Apple tager en andel på mellem 15 og 30 procent af omsætningen, barberer Microsoft sin andel ned til mellem fem og 15 procent alt efter hvordan applikationen er hentet.

Den nye prisstruktur blev bebudet allerede tilbage i april 2018, men er ifølge The Register, nu trådt i kraft.

For at nøjes med at slippe fem procent til Microsoft, skal applikationen hentes igennem Microsoft Store enten direkte eller via dybdelink til Microsofts app-butik.

Er Windows app’en hentet som led i en Microsoft-kampagne eller igennem en anden Microsoft-tjeneste, vil selskabets andel stige til 15 procent.

Se også: Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple

Væsentlige undtagelser
Mens Microsoft gør det mere interessant for udviklere at sælge apps via Microsoft Store, vælger selskabet samtidig at bevare deres tidligere andel på 30 procent i visse nøgleområder.

Er der tale om spil-apps, vil der stadigt skulle afleveres 30 procent af omsætningen til Microsoft, hvilket samtidig gør at ethvert køb igennem en Xbox fortsat vil takseres med 30 procent.

Den nye prisstruktur blev oprindeligt sat til at træde i kraft inden slutningen af 2018, men der skulle altså gå en håndfuld måneder, før Microsoft nye regler trådte i kraft.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It service management - sikkerhed, kunstig intelligens og fremtidens muligheder

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

18. juni 2019 | Læs mere


Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Premium
Sådan migrerer du til SAP's nye ERP-platform S/4HANA på rekordtid: "Det står hurtigt klart, at det bliver fysisk umuligt at flytte alle kunder til en S/4-løsning inden 2025"
Danske SAP-kunder står for tiden over for valget om at skulle migrere til SAPs nyeste ERP-kerne SAP S/4HANA. Men hvilken tilgang skal du vælge, og hvor lang tid tager det egentlig at foretage en teknisk migrering af et ERP-system? Her er svaret fra it-leverandøren Itelligence, der har rundet 50 migreringsprojekter på verdensplan.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.