Nu lokker Microsoft udviklere med kontante fordele: Tager kun en brøkdel i betaling for apps i deres butik

Microsofts frasiger sig en stor andel af indtjeningen på de apps, der handles igennem Microsoft Store.

Mens stadigt flere udviklere forsøger at omgå Apples og Googles app-butikker til at udgive deres apps, eksempelvis Netflix, går Microsoft egne veje i kampen om udviklernes gunst.

Hvor Google og Apple tager en andel på mellem 15 og 30 procent af omsætningen, barberer Microsoft sin andel ned til mellem fem og 15 procent alt efter hvordan applikationen er hentet.

Den nye prisstruktur blev bebudet allerede tilbage i april 2018, men er ifølge The Register, nu trådt i kraft.

For at nøjes med at slippe fem procent til Microsoft, skal applikationen hentes igennem Microsoft Store enten direkte eller via dybdelink til Microsofts app-butik.

Er Windows app’en hentet som led i en Microsoft-kampagne eller igennem en anden Microsoft-tjeneste, vil selskabets andel stige til 15 procent.

Se også: Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple

Væsentlige undtagelser
Mens Microsoft gør det mere interessant for udviklere at sælge apps via Microsoft Store, vælger selskabet samtidig at bevare deres tidligere andel på 30 procent i visse nøgleområder.

Er der tale om spil-apps, vil der stadigt skulle afleveres 30 procent af omsætningen til Microsoft, hvilket samtidig gør at ethvert køb igennem en Xbox fortsat vil takseres med 30 procent.

Den nye prisstruktur blev oprindeligt sat til at træde i kraft inden slutningen af 2018, men der skulle altså gå en håndfuld måneder, før Microsoft nye regler trådte i kraft.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.