Artikel top billede

Spotifys direktør og stifter, Daniel Ek.

Spotify anklager Apple for unfair konkurrence: Nu skal Vestager ind i sagen

Den populære musiktjeneste Spotify anklager Apple for unfair konkurrence i Apple Store. Selskabet mener, at Apple fremhæver sine egne produkter frem for konkurrerende. Spotify vil nu have den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), til at se nærmere på sagen.

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), har fået en ny sag på sit bord med overskriften, Sportify anklager Apple for unfair konkurrence.

Spotify har netop indgivet en klage over Apple til Den Europæiske Konkurrencemyndighed.

Det fremgår af et blogindlæg af Spotifys direktør og stifter, Daniel Ek.

Det svenske firma bag den populære musikstreamingtjeneste mener, at Apple fremhæver sin egen tjeneste Apple Music foran andre.

Læs også: Vestager sendte brev med konkrete betalingsanvisninger til Google: Sådan udskriver man en bøde på 32 milliarder til en af verdens største it-virksomheder

Daniel Ek peger på, at introduktionen af en række regler i Apple Store over de seneste par år har ført til, at Apple er blevet en spillende dommer, der med fuldt overlæg begrænser valgmuligheder og ny innovation, der skader andre app-udviklere.

"Derfor har Spotify efter omhyggelig overvejelse indgivet en klage mod Apple til Europa-Kommissionen," skriver han.

Unfair konkurrence

Det er ifølge Daniel Ek fint, at Apple står som ansvarlig for en gateway til internettet for over en milliard mennesker og har en konkurrerende tjeneste, men ikke at selskabet giver det selv en unfair konkurrencefordel, hver gang der er mulighed for det.

Apple har ifølge Spotify blandt andet tvunget selskabet til at hæve dets priser på samme tid, som Apple selv kom i markedet med dets musiktjeneste.

"Apple kræver, at Spotify og andre digitale tjenester betaler et servicegebyr på 30 procent på køb, der er foretaget gennem Apple - også på opgraderinger fra Free til Premiumservice. Det tvinger os til at øge prisen på vores Premium-abonnement til et stykke over Apple Music. Det kan vi ikke, hvis vi skal være konkurrencedygtige," forklarer han i sit blogindlæg.

Læs også: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre

Han skriver desuden, at Spotify uden held har forsøgt at løse problemerne uden for retssalene direkte med Apple.

Spotify har ifølge selskabet selv 207 millioner brugere på verdensplan.

Selskabet har ikke opgivet omfanget af de økonomiske skader, som selskabet mener at have lidt som følge af Apples ageren.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere