Artikel top billede

Det famøse kighul til selfiekameraet er på vej væk, forsikrer Samsung.

Ugen i tech: Om et til to år får vi den perfekte mobilskærm at se / Ikeas nyeste højtalere vil spille sammen med Sonos / Denne app afgør, om du er klar til en elbil

Samsung er maksimalt et par år fra at have udviklet den perfekte mobilskærm. Lovende højttalere på vej fra Ikea og interessant app fra Mercedes.

Samsung: Om et til to år får vi den perfekte mobilskærm at se

Mobilskærme er vokset stødt på smartphones, men fysiske begrænsninger står i vejen for, at den ’perfekte mobilskærm’ – den der strækker sig fra kant til kant – kan blive til.

Største hurdle her er det frontvendte selfiekamera, som kræver et hak, eller som i Samsung nye S10’ere, et lille kighul, som kameraet kan se igennem.

Koreanske Yonhap News Agency fortæller, at en snedig løsning er på vej. Om et til to år vil den sydkoreanske tech-gigant Samsung finde en måde at skjule kameraet under selve displayet – uden at det forhindrer kameraet i at fungere som det skal.

Her fortæller Samsungs vicepræsident Yang Byung-duk, at deres løsning ligger et til to år ude i fremtiden. I mellemtiden rygtes pop-up mekanismer fra kinesiske mobilproducenter som Huawei, OnePlus og Xiaomi at få debut.

En anden højteknologisk greb, som Samsung arbejder med, er få skærmfladen til at fungere som højttaler, en teknik som LG allerede har introduceret i deres G8 ThinQ toptelefon.

Se også: Samsung skruer endelig op for ambitionerne med Galaxy S10+: Det er der kommet en ualmindelig helstøbt toptelefon ud af

Ikeas nyeste højtalere vil spille sammen med Sonos

Ikea er på trapperne med en stribe højtalere under navnet ’Symfonisk’.

Serien kommer til at være mere ambitiøs end deres nuværende Eneby-højtalere ved at være en fuldt forbundet løsning som trådløst kan hægte sig på eksisterende Sonos løsninger.

Højttalerne står at debutere ved møbelmessen, Salon del Mobile i Milano i begyndelsen af april.

Højttalernes rødder i møbelverdenen vil afspejle sig i deres form, lyder det hos Inputmag, som skriver, at en tidlig prototype er blevet vist frem som en fungerende bogreol.

Se også: Vi prøver Ikeas knaldbillige Eneby: Bør en møbelproducent overhovedet fremstille højttalere?

Priser og dato for salgsdebut er endnu ukendt, men med Ikeas øvrige smart-home løsninger in mente, vil priserne sandsynligvis blive skarpe.

Nedenunder kan du se teaser for Ikeas nye serie:

Denne app afgør, om du er klar til en elbil

Livet med en elbil skulle som bekendt være dejligt – forudsat at ledningen er lang nok.

Den såkaldte ’range anxiety’, eller rækkevidde-frygt, er en af de store bekymringer når elbile skal til eller fravælges.

Det ønsker Mercedes-Benz at imødekomme med app’en ’EQ Ready’, hvor man mobilen kan simulere kørsel med en elbil, når man kører i en klassisk fossildreven bil.

App’en går ind vurderer ens kørselsmønster og bestemmer derefter, hvorvidt ens kørselsbehov harmonerer med en elbils begrænsede rækkevidde.

”Ved at anvende EQ Ready under ens køreture analyseres bl.a. antal kørte kilometer, opbremsninger og accelerationer. På den måde kan man virtuelt teste – uanset bilmodel – om ens kørselsadfærd matcher at skulle køre i en elbil,” siger David Engstrøm, presse- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark.

Læs også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv