Myspace frygter at have mistet 12 års deling af musik, videoer og billeder: 50 millioner musiknumre kan være tabt

Det sociale medie Myspace frygter efter et stort migrationsprojekt at have mistet alt musik, videoer og billeder, der er mere end tre år gammelt.

Flittige brugere af Myspace - et af de første sociale medier, der så skærmens lys i 2003 - bliver for tiden mødt af en kedelig besked.

Et stort migrationsprojekt er gået så galt, at alle de guldkorn, som er blevet lagt op på hjemmesiden i tidens løb, kan være pist væk.

"Som følge af et server-migrationsprojekt er alle billeder, videoer og lydfiler, som du har uploadet for mere end tre år siden, måske ikke længere tilgængelige via Myspace. Vi beklager for ulejligheden," skriver Myspace på sin hjemmeside.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Myspace er i dag kun en brøkdel af fordoms tid, hvor platformen var en af de første sociale medie-sider, der meget hurtigt fik enorm popularitet med sociale profiler og dets fokus på billeder, musik og videoer.

Her kunne kunstnere eksempelvis gratis reklamere for deres musik og nå ud til et stort globalt publikum. Blandt andet krediteres Myspace for at have spillet en vigtig rolle i det britisk indierockband Arctic Monkeys karriere.

I 2006 var Myspace så populær, at den slog Google som den mest besøgte hjemmeside i USA, skriver BBC.

Et uheld?
Den amerikanske blogger og 'technologist' Andy Baio, der blandt andet var med til at etablere Kickstarter, skriver i et tweet, at han er meget skeptisk over for, om det nu også var et uheld.

"Flagrant inkompetence er måske dårlig PR, men det lyder stadig bedre end, 'vi kan ikke være generet af indsatsen og omkostningerne ved at migrere og hoste 50 millioner gamle MP3'er," skriver han.

Myspace blev i 2005 solgt for 580 millioner dollars til NewsCorp, som i 2011 solgte det videre til Specific Media.

Mens Myspace for længst er dalet i popularitet, skriver BBC dog, at der stadig er mange, der bruger siden som et musik- og video-arkiv.

Ifølge en artikel fra The Wall Street Journal var der i 2015 stadig en milliard aktive og inaktive brugere, mens siden blev besøgt af over 50 millioner unikker brugere hver måned.

Læs også: Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Kan din virksomhed klare kontinuerlige updates på Dynamics 365?
Som del af deres ”Evergreen” strategi, udgiver Microsoft pr. 1. april 2019 månedlige opdateringer på deres Dynamics 365, og holder jeres ERP-platform opdateret. Denne approach eliminerer inkonsistente releases og massive opgraderinger, som – historisk set – har vist sig at være tidskrævende og dyre at implementere. På negativsiden, så er din organisation nødt til at studere og forberede hver eneste opdatering på forhånd. Hvis ikke I gør det, så er i ude af stand til at forudse, hvis det har indvirkning på jeres processer, applikationer og tilpasninger. Læs mere i dette white paper og minimér risici fremadrettet.