Myspace frygter at have mistet 12 års deling af musik, videoer og billeder: 50 millioner musiknumre kan være tabt

Det sociale medie Myspace frygter efter et stort migrationsprojekt at have mistet alt musik, videoer og billeder, der er mere end tre år gammelt.

Flittige brugere af Myspace - et af de første sociale medier, der så skærmens lys i 2003 - bliver for tiden mødt af en kedelig besked.

Et stort migrationsprojekt er gået så galt, at alle de guldkorn, som er blevet lagt op på hjemmesiden i tidens løb, kan være pist væk.

"Som følge af et server-migrationsprojekt er alle billeder, videoer og lydfiler, som du har uploadet for mere end tre år siden, måske ikke længere tilgængelige via Myspace. Vi beklager for ulejligheden," skriver Myspace på sin hjemmeside.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Myspace er i dag kun en brøkdel af fordoms tid, hvor platformen var en af de første sociale medie-sider, der meget hurtigt fik enorm popularitet med sociale profiler og dets fokus på billeder, musik og videoer.

Her kunne kunstnere eksempelvis gratis reklamere for deres musik og nå ud til et stort globalt publikum. Blandt andet krediteres Myspace for at have spillet en vigtig rolle i det britisk indierockband Arctic Monkeys karriere.

I 2006 var Myspace så populær, at den slog Google som den mest besøgte hjemmeside i USA, skriver BBC.

Et uheld?
Den amerikanske blogger og 'technologist' Andy Baio, der blandt andet var med til at etablere Kickstarter, skriver i et tweet, at han er meget skeptisk over for, om det nu også var et uheld.

"Flagrant inkompetence er måske dårlig PR, men det lyder stadig bedre end, 'vi kan ikke være generet af indsatsen og omkostningerne ved at migrere og hoste 50 millioner gamle MP3'er," skriver han.

Myspace blev i 2005 solgt for 580 millioner dollars til NewsCorp, som i 2011 solgte det videre til Specific Media.

Mens Myspace for længst er dalet i popularitet, skriver BBC dog, at der stadig er mange, der bruger siden som et musik- og video-arkiv.

Ifølge en artikel fra The Wall Street Journal var der i 2015 stadig en milliard aktive og inaktive brugere, mens siden blev besøgt af over 50 millioner unikker brugere hver måned.

Læs også: Facebook er virksomheden der kan eje verden, hvis den kommer helskindet igennem sin identitetskrise


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It service management - sikkerhed, kunstig intelligens og fremtidens muligheder

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

18. juni 2019 | Læs mere


Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Premium
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Der er blevet opdaget en fejl i forbindelse med politiets behandling af teledata. Det kan have konsekvenser for domme, der er blevet afsagt i en syvårig periode.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Netværk uden vokseværk
Tilpasning af traditionelle netværk til stadigt nye krav, udvidelser og forandringer er dyrt, besværligt og usikkert. En enkelt forkert lavet indstilling kan føre til sårbarhed. En måde til at forenkle installationen og administrationen er at gå over til virtual cloud networks, skriver VMware. Al netværkstrafik går gennem et cloud-baseret softwarelager, der styres i henhold til politikken fra et enkelt centralt panel.