Morgen-briefing: Bøde-truede Google ændrer nu på Android / Spadestik taget til datacenter i Esbjerg / Nyt domicil på vej til ED-data

Google prøver at undgå bøde ved at ændre på eksisterende og nye Android-brugeres system, byggeri af nyt datacenter er startet i Esbjerg og sikkerhedsfirmaet Improsec har været på opkøb.

God onsdag morgen her fra Computerworld. Måske synes du, at ugen snegler sig afsted? I så fald hjælper det måske at tænke på det første fly fra London til Cape Town i 1920. Det nåede frem præcis på denne dag for 99 år siden - efter blot 45 dage og to styrt undervejs.

Google vil komme EU i møde med mere valgfrihed på Android
EU har de seneste år udfordret amerikanske techgiganter som Apple, Google og Microsoft. Både med store bøder, men også med direkte anvisninger, der skal begrænse det, som mange europæere ser som de facto-monopoler.

Tirsdag aften rakte Google så hånden ud til EU i en blog-post. Her annoncerede søge- og annoncegiganten en løsning, som har til formål at give Android-brugere større valgfrihed.

Google vil derfor fremover bede nye og eksisterende Android-brugere i Europa om at vælge hvilken browser og hvilke søge-apps, de vil anvende.

Trækket minder umiddelbart om Microsofts browservalg, som koncernen lancerede i 2010 efter en årelang slåskamp med EU om den dengang dominerende Explorer-browser.

Google angiver ikke nogen tidsramme for det nye tiltag.

Nu starter byggeriet af stort datacenter i Esbjerg
Tilbage i Danmark skal vi til Esbjerg, hvor Bulk Infrastructure og byens borgmester nu tager det første spadestik til et nyt datacenter. Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg har ellers lige måtte vinke farvel til det kommende Facebook-datacenter, som techgiganten for nyligt aflyste.

Grunden, som Bulks nye datacenter ligger på, er på cirka 45.000 m2 - og Bulk Infrastructure har tidligere betegnet Esbjerg som et knudepunkt i dataforbindelser for Danmark og Norden.

Datacenteret skal efter planen stå færdigt i november 2019.

Nyt domicil til ED-data
Det er dog ikke kun servere, som kan se frem til et nyt hjem.

Også medarbejderne hos infrastruktur-specialisterne hos ED-data A/S får snart nyt tag over hovedet, fortæller virksomheden i en pressemedelselse.

Firmaet er således netop gået i gang med at bygge et nyt og bæredygtigt domicil i Skødstrup udenfor Aarhus.

ED-datas seneste regnskab endte med et bruttoresultat på lige over 22 millioner kroner efter det, som selskabet i september kaldte "en markant oprustning i antallet af medarbejdere".

Improsec kaprer den maritime ekspert CyberKeel
På sikkerhedsområdet har Improsec netop annonceret opkøbet af CyberKeel efter flere års tæt samarbejde. Det skriver selskabet i en pressemedelelse.

CyberKeel blev stiftet i 2014 og har siden etableringen fokuseret på maritim it-sikkerhed - herunder rådgivning til rederier, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder.

CyberKeels medstifter og CEO, Lars Jensen, vil efter opkøbet forsætte som Maritime Security Advisor hos Improsec.

Improsec blev stiftet i 2015 af Jakob Heidelberg og har hovedkvarter på Njalsgade i København.

Og så kan du senere i dag på Computerworld læse om den nye udbudslovs betydning for it-branchen - og om KL's nye direktør for digitaliserings- og teknologiområdet.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år
Der er blevet opdaget en fejl i forbindelse med politiets behandling af teledata. Det kan have konsekvenser for domme, der er blevet afsagt i en syvårig periode.
Computerworld
Huawei klar med patent på sit nye mobil-styresystem i ni europæiske lande
Den kinesiske mobilproducent Huawei er nu klar til at patentere sit nye styresystem til sine telefoner i ni europæiske lande.
CIO
Beslutningsprocesser, der slår ihjel
Men de fleste af os lever i en virksomhedskultur, hvor ingen er blevet fyret for at vælge IBM - og ingen er blevet fyret for at igangsætte endnu en analyse. Og man kommer måske et stykke vej med analyse. Men man kommer i mål med handling.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.