Morgen-briefing: Bøde-truede Google ændrer nu på Android / Spadestik taget til datacenter i Esbjerg / Nyt domicil på vej til ED-data

Google prøver at undgå bøde ved at ændre på eksisterende og nye Android-brugeres system, byggeri af nyt datacenter er startet i Esbjerg og sikkerhedsfirmaet Improsec har været på opkøb.

God onsdag morgen her fra Computerworld. Måske synes du, at ugen snegler sig afsted? I så fald hjælper det måske at tænke på det første fly fra London til Cape Town i 1920. Det nåede frem præcis på denne dag for 99 år siden - efter blot 45 dage og to styrt undervejs.

Google vil komme EU i møde med mere valgfrihed på Android
EU har de seneste år udfordret amerikanske techgiganter som Apple, Google og Microsoft. Både med store bøder, men også med direkte anvisninger, der skal begrænse det, som mange europæere ser som de facto-monopoler.

Tirsdag aften rakte Google så hånden ud til EU i en blog-post. Her annoncerede søge- og annoncegiganten en løsning, som har til formål at give Android-brugere større valgfrihed.

Google vil derfor fremover bede nye og eksisterende Android-brugere i Europa om at vælge hvilken browser og hvilke søge-apps, de vil anvende.

Trækket minder umiddelbart om Microsofts browservalg, som koncernen lancerede i 2010 efter en årelang slåskamp med EU om den dengang dominerende Explorer-browser.

Google angiver ikke nogen tidsramme for det nye tiltag.

Nu starter byggeriet af stort datacenter i Esbjerg
Tilbage i Danmark skal vi til Esbjerg, hvor Bulk Infrastructure og byens borgmester nu tager det første spadestik til et nyt datacenter. Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg har ellers lige måtte vinke farvel til det kommende Facebook-datacenter, som techgiganten for nyligt aflyste.

Grunden, som Bulks nye datacenter ligger på, er på cirka 45.000 m2 - og Bulk Infrastructure har tidligere betegnet Esbjerg som et knudepunkt i dataforbindelser for Danmark og Norden.

Datacenteret skal efter planen stå færdigt i november 2019.

Nyt domicil til ED-data
Det er dog ikke kun servere, som kan se frem til et nyt hjem.

Også medarbejderne hos infrastruktur-specialisterne hos ED-data A/S får snart nyt tag over hovedet, fortæller virksomheden i en pressemedelselse.

Firmaet er således netop gået i gang med at bygge et nyt og bæredygtigt domicil i Skødstrup udenfor Aarhus.

ED-datas seneste regnskab endte med et bruttoresultat på lige over 22 millioner kroner efter det, som selskabet i september kaldte "en markant oprustning i antallet af medarbejdere".

Improsec kaprer den maritime ekspert CyberKeel
På sikkerhedsområdet har Improsec netop annonceret opkøbet af CyberKeel efter flere års tæt samarbejde. Det skriver selskabet i en pressemedelelse.

CyberKeel blev stiftet i 2014 og har siden etableringen fokuseret på maritim it-sikkerhed - herunder rådgivning til rederier, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder.

CyberKeels medstifter og CEO, Lars Jensen, vil efter opkøbet forsætte som Maritime Security Advisor hos Improsec.

Improsec blev stiftet i 2015 af Jakob Heidelberg og har hovedkvarter på Njalsgade i København.

Og så kan du senere i dag på Computerworld læse om den nye udbudslovs betydning for it-branchen - og om KL's nye direktør for digitaliserings- og teknologiområdet.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.