Her er Amazons næste store vækst-område: Kan ende med at blive større end AWS

Amazon er på jagt efter nye vækstområder. Og svaret kan meget vel liggge i Amazon Business, som har potentiale til at blive større end både AWS og Amazons e-handel, lyder opsigtsvækkende vurdering.

Amazon har forlængst etableret sig som en af de mest værdifulde selskaber i verden, og selskabet er stadig på jagt efter nye vækstområder.

Et af de store vækstområder kan meget vel ligge i Amazons b2b-division, Amazon Business, som har potentiale til at blive Amazons allerstørste område.

Og det siger ikke så lidt, når det handler om Amazon.

Meldingen kommer fra Bank of America i et notat.

Amazon Business hed indtil for syv år siden Amazon Supply.

Området anvender en lang række af de dynamikker, der har gjort Amazons store e-handelsbutik til en af verdens førende, til b2b-området.

Det gælder eksempelvis det meget store udvalg, hurtig og effektiv levering og lignende.

Og det er der store muligheder i, lyder det fra Bank of America, som samtidig fremhæver, at Amazon Business’ udvalg er ‘særligt skræddersyet til erhvervsliv, offentlige organisationer og uddannelsessektoren.

“B2b rummer mange flere barrierer i kraft af de ofte mere komplekse indkøbs-processer, men Amazon har støt vækst,” lyder det fra Bank of Americas analytiker, Justin Post.

Banken vurderer, at det totalte e-handelsbaserede b2b-marked, som Amazon nu for fuld fart er på vej ud i, vil være på 1,4 milliarder dollar i 2021.

Det er næsten det dobbelte af det forbruger-drevne e-handelsmarked, som jo er der, hvor Amazon har grundlagt sin kæmpesucces.

Deri ligger der et kæmpe potientiale for Amazon Business, hedder det.

Der er dog fortsat lang vej, til Amazon Business når Amazons forbruger-orienterede net-handel.

Millioner af kunder
Men området vokser hurtigt. Og Bank of America peger på, at Amazon Business allerede i dag har ‘millioner af kunder fra erhvervslivet.’

I de seneste to år er bruttosalget således vokset til det 10-dobbelte fra en milliard dollar i 2016 til nu 10 milliarder dollar, hedder det.

I 2023 vil Amazon Business ifølge bankens estimater kunne lande et bruttosalg på næsten 38 milliarder dollar. Og en omsætning på 16 milliarder dollar.

Bank of America vurderer, at det er sandsynligt, at Amazon Business i 2021 vil sidde på 10 procent af det samlede amerikanske b2b-marked og fem procent af det globale b2b-marked.

“Selskabet løser problemer med indkøbsflaskehalse med nye features, og vi tror, at Amazon er godt positioneret med en aktiv markedsplads og muligheden for at løse ordrerne samme dag,” hedder det.

“På den lange bane vil b2b være en vigtig vækst-generator,” hedder det.

Læs også:

Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

Amazon i storstilet plan: Vil overtage markedet for satellit-data med rumstationer over hele jorden

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”


Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.