Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Godmorgen. Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter på den anden side af Atlanten, hvor hele it-verdens øjne i aften vil være rettet mod Cupertino i Californien. Her ventes Apple at løfte sløret for en række nye digitale produkter.

Blandt andet forlyder det, at Apple vil lancere en abonnementsbaseret tv-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med Netflix, samt en en ny abonnementsbaseret nyhedstjeneste.

Apples topchef Tim Cook ankommer dog muligvis til aftenens produktpræsentation med jetlag. For han har brugt sin weekend i den kinesiske hovedstad Beijing:

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben

Lørdag talte Apples topchef Tim Cook til konferencen China Development Forum i Beijing, og her havde han en bøn til de kinesiske myndigheder.

“Vi opfordrer Kina til at fortsætte med at åbne op. Vi mener, at det er essentielt, og det gør vi ikke bare fordi det vil hjælpe Kina med at opnå sit fulde potentiale, men også fordi det vil sikre, at den globale økonomi fortsat vil kunne trives,” sagde Tim Cook.

Apple-chefens bøn kommer efter, at USA og Kina gennem de seneste år har været kastet ud i en eskalerende handelskrig.

Apple er særligt sårbare for konsekvenserne af en handelskrig, fordi selskabet ikke alene har et stort marked i Kina, men også får produceret hovedparten af sin hardware på kinesiske fabrikker.

Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy

Den danske iværksætter Toke Kruse har solgt det amerikanske selskab, der står bag den amerikanske udgave af hans regnskabsprogram Billy. Det skriver Børsen.

For knap syv år siden forsøgte Toke Kruse at skabe et amerikanske gennembrud med Billy, men den helt store succes i USA lod vente sig på, og nu har den danske Billy-stifter ifølge Børsen solgt den amerikanske del af selskabet til lånefirmaet Lendio for et ukendt beløb.

Billy i Danmark havde, som Computerworld sidste år beskrev, et underskud på 2 millioner kroner og en egenkapital, der ligeledes lyder på minus to millioner kroner.

Til Børsen oplyser Billys administrerende direktør Jonas Midtgaard dog, at selskabet i regnskabet for 2018 forventer at kunne præsentere et overskud på 2,4 millioner kroner.

Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma

Den danske landsholdsspiller i fodbold Nicolai Jørgensen har investeret 250.000 kroner i det danske gamerfirma Gameboks. Det skriver Børsen.

Gameboks har udviklet en kuffert i træ, der har indbygget skærm, kølesystem og diverse stik, og som dermed gør det muligt at tage en spillekonsol som eksempelvis en Playstation med på farten.

"Jeg har gamet meget, siden jeg var helt lille, og så har det ligesom bare fulgt med. I dag har jeg selvfølgelig ikke den samme tid, men fordi jeg rejser så meget, er Gameboks perfekt. Når jeg f.eks. er ude med landsholdet, sidder vi jo gerne og spiller Playstation, når vi har et par timer at slå ihjel," siger Nicolai Jørgensen til Børsen.

Gameboks er stiftet af de to unge iværksættere Anthon Schrader og Steffen From Pedersen, og udover Nicolai Jørgensens investering har de også haft held til at indgå samarbejdsaftaler med den tyske Arsenal-stjerne Mesut Özil samt West Ham-spillerne Manuel Lanzini og Lucas Pérez

Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner

Nicolai Jørgensen er tilsyneladende ikke den eneste danske fodboldspiller med iværksætter-ambitioner.

For erhvervsmediet Finans kan fortælle, at den tidligere Superliga-spiller Anders Nøhr Pedersen, der har spillet mere end 300 fodboldkampe for Superliga-klubberne Esbjerg FB og AC Horsens, er sprunget ud som iværksætter.

I dag er han den ene af i alt tre stiftere af firmaet Miiego, som producerer trådløse sportshovedtelefoner, og selskabet har ifølge Finans en omsætning på et tocifret millionbeløb og leverer solide overskud.

Derudover har en af selskabets hovedtelefoner vundet designprisen Red Dot.

Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Gennem tiden er kinesiske Huawei blevet kritiseret for at lade sig inspirere lige lovligt meget af Apples produkt-design.

Og noget tyder på, at det ikke blot er Huaweis designere, der har et godt øje til Apples produkter.

For da Huaweis finansdirektør, og datter til selskabets topchef, Meng Wanzhou tidligere på året blev anholdt af det canadiske politi på foranledning af de amerikanske myndigheder, var hun i besiddelse af intet mindre end tre Apple-produkter.

Således beslaglagde myndighederne ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg en iPhone 7 Plus, en Macbook Air og en iPad Pro, mens det eneste Huawei-produkt hun var i besiddelse af var en Huawei Mate 20 RS.

Meng Wanzhou sidder i øjeblikket i husarrest i Vancouver i Canada, hvor hun afventer afgørelsen på en sag, hvor det amerikanske justitsministerium kræver hende udleveret for via Huaweis datterselskab Skycom at have været med til at overtræde de amerikanske sanktioner mod Iran.

Derudover er Huawei også anklaget i en amerikansk sag om industrispionage, hvor selskabet beskyldes for at have stjålet forretningshemmeligheder fra teleselskabet T-Mobile.

HP udnævner Edgemo til årets danske partner

Edgemo, der er en dansk leverandør it-infrastruktur, er blevet kåret til Danmarks bedste HP-partner. Det oplyser Edgemo i en pressemeddelelse.

Prisen blev uddelt på HP’s partnerkonference HP Reinvent 2019, der med deltagelse fra 1400 partnere løb af stablen i den amerikanske by Houston i sidste uge.

Dagen i dag:

I dag er det 64 år siden, at den amerikanske beat-forfatter Allen Ginsberg fik 520 eksemplarer af sin bog Hylen (originaltitel: Howl, red) konfiskeret af toldmyndighederne i San Francisco, fordi bogens portrættering af især homoseksuel sex blev betragtet som obskønt og skadeligt for samfundsmoralen.

Ginsbergs forlægger Lawrence Ferlinghetti vandt dog en efterfølgende retssag, og i dag er det svært at forestille sig, at myndighederne i et vestligt lande ville kaste sig ud i en lignende type censur.

Til gengæld trives denne type bonerte censur i bedste velgående på digitale platform.

Spørg bare danske Peter Øvig Knudsen, der for få år siden fik sine bøger om den danske hippielkultur udelukket fra Apples App Store på grund af et par bare bryster på bogens forside.

Følg med på Computerworld senere i dag og i aften, hvor vi dækker Apples store event.