Artikel top billede

Europæisk politi slår til mod tv-pirater i stor aktion: Teknisk infrastruktur var placeret i Danmark

Politiet slog før weekenden til mod tv-pirater i seks europæiske lande, herunder Danmark hvor piratringen havde placeret store dele af den tekniske infrastruktur på grund af hurtigt internet. Aktionen førte til fem anholdelser og 11 lukkede datacentre.

Før weekenden iværksatte politiet i seks europæiske lande med hjælp fra Europol en koordineret aktion mod en organiseret europæisk tv-piratring.

Aktionen var ledt an af det spanske politi og var målrettet at få lukket et netværk, der distribuerede illegale sportsudsendelser fra otte lokationer i Spanien, England, Danmark, Letland, Holland og Cypern.

Det skriver Theregister.

Læs også: Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Politiet har arresteret fem formodede tv-pirater og identificeret fem datacentre, der blev brugt til at drive 800 illegale kanaler.

Teknisk infrastruktur placeret i Danmark

Danmark spiller en hovedrolle i politiaktionen.

Det står nemlig klart, at ringen af tv-piraterne havde placeret det meste af den tekniske infrastruktur på dansk grund. Angiveligt på grund af vores hurtige bredbåndsforbindelser.

Det spanske politi oplyser, at efterforskningen begyndte i 2015, efter at den bedste engelske fodboldrække, Premier League, havde indgivet en officiel klage over en streamingside i Malaga.

Politiet kunne herefter konstatere, at der stod en organiseret pirating bag tjenesten, hvor brugere kunne abonnere på services og pakker til mellem 40 og 460 euro om måneden.

I alt identificerede politiet betalende brugere fra mere end 30 lande.

Tv-piraternes strategi var ifølge det spanske politi at anvende mange servere og serverlokationer, som ofte blev skiftet ud samtidig med, at nye hjemmesider blev oprettet uden at have tilknytning til tidligere sider.

Spansk politi estimerer, at den illegale organisation har tjent minimum 8 millioner euro.

Læs også: Kontroversiel sag om danske trusselsbreve eskalerer: Teleindustrien vil ikke finde sig i 'mafiametoder'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere