Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nordiske banker vil samarbejde om ny betalingsplatform / Danske Apple Watch-brugere har nu adgang til avancerede hjertemålinger / Stort amerikansk tech-selskab går på børsen i dag

Nordiske banker vil samarbejde om ny betalingsplatform. Danske Apple Watch-brugere har nu adgang til avancerede hjertemålinger. I dag bliver kørselstjenesten Lyft børsnoteret. Ny bestyrelse i IT-Branchen, og den amerikanske stor-investor Warren Buffet tør ikke spå om Apples nye streamingtjenestes potentiale.

Godmorgen.

Her kommer ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld.

Torsdag aften uddelte Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen den prestigefyldte IT-Prisen, og i år går prisen til den danske journalist og radiovært Henrik Føhns, som mange ganske sikkert kender fra DR’s radioprogram Harddisken.

Vi indleder dog dagens nyheds-overblik i finansektoren.

Nordiske banker vil samarbejde om ny betalingsplatform

En række nordiske banker har indledt et nyt samarbejde om en såkaldt clearingsplatform, det skriver Finans.

Samarbejdet åbner for nye mobilbetalings-løsninger, der gør det lettere og billigere for nordiske bankkunder at sende penge til hinanden via konto-til-konto-overførelser på tværs af forskellige apps og bankplatforme.

Det såkaldte P27-samarbejde har blandt andet opbakning fra Danske Bank, og samarbejdet udnytter ifølge Finans nogle af de muligheder, der ligger i EU’s nye betalingsdirektiv, PSD2

Du kan læse mere om PSD2 her.

Danske Apple Watch-brugere har nu adgang til avancerede hjertemålinger

Apple udsendte torsdag en software-opdatering til Apple Watch, der betyder, at danske brugere nu får mulighed for at foretage en EKG via uret.

Som en konsekvens af opdateringen kan Apple Watch nu i visse situationer identificere det, hvis en bruger lider af uregelmæssig hjerterytme.

Funktionen virker dog kun med Apple Watch Series 4, der har en indbygget EKG-sensor. For at få adgang til funktionen skal du installere den seneste udgave af Apple Watch' styresystem, WatchOS 5.2

Allerede tidligere på ugen skrev Computerworld, at funktionen efter alt at dømme var på vej til Danmark.

I dag bliver kørselstjenesten Lyft børsnoteret

Den amerikanske kørselstjeneste Lyft bliver i dag, fredag, børsnoteret på Nasdaq til en pris på 72 dollar per aktie. Det skriver New York Times.

Ifølge den amerikanske avis betyder det, at Lyft vil blive introduceret på børsen med en markedsværdi på 24,3 milliarder dollar – cirka 160 milliarder kroner.

På det amerikanske marked ligger Lyft i hård konkurrence med Uber, og det ventes, at Uber ligeledes vil gå på børsen i løbet af den nærmeste fremtid.

Ny bestyrelse i IT-Branchen

Brancheforeningen IT-Branchen har netop afholdt generalforsamling, hvor der er blevet valgt en ny hovedbestyrelse. Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

De nye medlemmer i bestyrelsen er Jesper Andersen fra, Lise Borup Krogsgaard fra TDC, Ulrik Kjeldgaard fra Dell, NNIT-direktøren Per Kogut og Umbraco-stifteren Niels Hartvig.

Hele IT-Branchens hovedbestyrelse kan ses her.

Warren Buffet tør ikke spå om nye Apple-tjenesters succes

Apple præsenterede mandag aften en række nye online-tjenester. Her i blandt en helt ny streamingtjeneste.

Men den amerikanske super-investor Warren Buffet, der ejer Apple-aktier for 40,3 milliarder dollar, tør ikke spå om tjenesternes succes.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Det er ikke ikke let at forudse, fordi der er mange kvikke mennesker med store ressourcer, der alle arbejder på at hive en ekstra halv times opmærksomhed ud af dig,” siger Warren Buffet til Reuters med henvisning til, at Apples nye tjenester kommer til at konkurrere med blandt andet Amazon, Netflix og Disney.

Warren Buffet slår dog samtidig fast, at Apple med sin yderst velpolstrerede pengekasse har råd til at begå en fejl eller to.

Om dagen i dag:

Det er i dag præcis 30 år siden, at Pixar i 1989 vandt en Oscar for den computer-animerede kortfilm Tin Toy.

Filmen er udviklet af John Lasseter and Williams Reeves, og det var første gang nogensinde, at en fuldstændig computer-animeret film vandt en Oscar.

Pixar, der var ejet af Apple-stifteren Steve Jobs, fik sidenhen stor succes med blandt andet sine Toy Story-film, og selskabet blev i 2006 opkøbt af Disney for 7,4 milliarder dollar.

Den oscar-vindende kortfilm Tin Toy kan ses på YouTube her, mens Oscar-overrækkelsen kan ses her.

Computerworld senere i dag

Følg med på Computerworld senere i dag, hvor vi blandt meget andet afslører vinderen af Computerworlds store image-undersøgelse, Image 2019.