Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC har tidligere ændret sine regler for optagelser af samtaler på grund af persondata-problemer

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamtaler efter en sag, hvor et konkurrerende firma fik kritik fra Datatilsynet. Nu har TDC fået et decideret forbud af Datatilsynet.

TDC ændrede i 2016 sine retningslinier for optagelser af telefonssamler med selskabets kunder.

Det skete som direkte følge af en sag i Datatilsynet, hvor TDC-konkurrenten Trefor/Waoo fik kritik for at optage telefonsamtaler med kunderne uden forudgående samtykke.

Indtil denne sag havde TDC både optaget indgående opkald samt alle de opkald, som selskabets kundesupport selv foretog til kunderne - uden først at give besked.

“Vi har dels anvendt optagelserne i forbindelse med uddannelse af vores medarbejdere. Dels har optagelserne været anvendt som dokumentation, hvis der har været uenighed mellem en kunde og TDC,” meddelte TDC dengang til Computerworld.

Men det ændrede sig altså med sagen i 2016.

“Vi har noteret os sagen, som Computerworld har skrevet om, og vi har besluttet, at vi ikke længere vil anvende optagelserne i forbindelse med uoverensstemmelser eller som dokumentation. Nu vil vi alene anvende dem til undervisning af medarbejdere,” lød det dengang fra TDC.

Dengang oplyste TDC også, at selskabet 'tolkede reglerne' sådan, at man godt må optage samtaler i forbindelse med uddannelse af medarbejdere - også selv om kunderne ikke blev gjort opmærksom på det.

TDC meddelte dengang til os, at selskabet ikke oplyste til kunden, at udgående samtaler blev optaget, da optagelsen fandt sted automatisk.

Det kan du læse mere om her: Dine samtaler med TDC bliver optaget: Her er selskabets nye procedurer.

Men denne fremgangsmåde er imidlertid heller ikke lovlig, lyder det nu i en ny afgørelse fra Datatilsynet, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Her har Datatilsynet netop udstedt forbud til TDC mod at optage samtaler til også internt brug medmindre kunderne giver deres samtykke hertil.

Det kan du læse mere om her: Datatilsynet udsteder forbud til TDC for overtrædelse af GDPR

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra TDC til denne sag.

Læs også:

Bredbåndsselskab optog samtale med Anders Friis - og så klagede han til Datatilsynet: "Det er ikke ok, at man bare registrerer uden at tage hensyn til reglerne"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere