Her ses Travis Kalanick i samtale med Salesforce-stifteren Marc Benioff til Salesforces Dreamforce-konference i 2015. Foto: Morten Sahl Madsen.

Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score

Ubers stifter Travis Kalanick, der for få år siden blev presset ud af selskabet, står til at score svimlende milliardbeløb, når Uber om kort tid går på børsen i en af de største børsnoteringer i amerikansk historie.

Ubers medstifter Travis Kalanick trak sig som direktør for selskabet i 2017, men alligevel står han til at score intet mindre end 66 milliarder kroner (10 milliarder dollar, red), når selskabet i løbet af de kommende måneder går på børsen.

Det skriver det amerikanske techmedie Techcrunch.

Dermed bliver Travis Kalanick med et enkelt slag rigere end Danmarks rigeste person, Anders Holch Povlsen, der har en formue på 42 milliarder kroner.

Læs også: Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Børsnotering kommer til maj
Ifølge Techcrunch ventes det, at Uber i løbet af maj ventes at blive børsnoteret til en samlet børsværdi på 660 milliarder kroner (100 milliarder dollar, red).

Det fremgår ifølge Bloomberg af de dokumenter, som netop er blevet fremlagt i forberedelserne til børsnoteringen, at Travis Kalanick fortsat ejer 8,6 procent af aktierne i Uber, mens investeringsfonden Softbank Vision Fund ejer 16,3 procent af aktierne og ventureselskabet Benchmark ejer 11 procent.

Ubers anden stifter, Garret Camp, ejer seks procent.

Dernæst fremgår det af dokumenterne, at Saudi Arabiens offentlige investeringsfond ejer 5,3 procent, og Googles moderselskab Alphabet ejer 5,2 procent.

Ubers børsnotering ventes at blive den ottende største i amerikansk historie. Den største var Alibaba i 2014, mens Facebooks børsnotering i 2012 var den fjerde største.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Direktør blev presset ud
Travis Kalanick stoppede i 2017 som administrerende direktør i Uber.

Det skete ifølge New York Times efter massivt pres fra selskabet investorer efter, at Uber havde været involveret i en række møgsager, som truede med afspore en af de seneste års mest lovende amerikanske iværksætter-historier.

Travis Kalanick og Garrett Camp stiftede sammen Uber i 2009.

Forinden havde Garett Camp været med til at stifte internetvirksomheden StumpleUpon, mens Travis Kalanick tidligere har stiftet den Napster-lignende fildelingstjenste Scour og P2P-tjenesten RedSwoosh.

Sidstnævnte blev i 2007 solgt til Akamai for 19 millioner dollar.

Læs Computerworlds portræt af Travis Kalanick her:

Travis Kalanick er året vigtigste it-personlighed: Mød manden i Ubers førersædeYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.