Artikel top billede

Her ses Travis Kalanick i samtale med Salesforce-stifteren Marc Benioff til Salesforces Dreamforce-konference i 2015. Foto: Morten Sahl Madsen.

Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score

Ubers stifter Travis Kalanick, der for få år siden blev presset ud af selskabet, står til at score svimlende milliardbeløb, når Uber om kort tid går på børsen i en af de største børsnoteringer i amerikansk historie.

Ubers medstifter Travis Kalanick trak sig som direktør for selskabet i 2017, men alligevel står han til at score intet mindre end 66 milliarder kroner (10 milliarder dollar, red), når selskabet i løbet af de kommende måneder går på børsen.

Det skriver det amerikanske techmedie Techcrunch.

Dermed bliver Travis Kalanick med et enkelt slag rigere end Danmarks rigeste person, Anders Holch Povlsen, der har en formue på 42 milliarder kroner.

Læs også: Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Børsnotering kommer til maj

Ifølge Techcrunch ventes det, at Uber i løbet af maj ventes at blive børsnoteret til en samlet børsværdi på 660 milliarder kroner (100 milliarder dollar, red).

Det fremgår ifølge Bloomberg af de dokumenter, som netop er blevet fremlagt i forberedelserne til børsnoteringen, at Travis Kalanick fortsat ejer 8,6 procent af aktierne i Uber, mens investeringsfonden Softbank Vision Fund ejer 16,3 procent af aktierne og ventureselskabet Benchmark ejer 11 procent.

Ubers anden stifter, Garret Camp, ejer seks procent.

Dernæst fremgår det af dokumenterne, at Saudi Arabiens offentlige investeringsfond ejer 5,3 procent, og Googles moderselskab Alphabet ejer 5,2 procent.

Ubers børsnotering ventes at blive den ottende største i amerikansk historie. Den største var Alibaba i 2014, mens Facebooks børsnotering i 2012 var den fjerde største.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Direktør blev presset ud

Travis Kalanick stoppede i 2017 som administrerende direktør i Uber.

Det skete ifølge New York Times efter massivt pres fra selskabet investorer efter, at Uber havde været involveret i en række møgsager, som truede med afspore en af de seneste års mest lovende amerikanske iværksætter-historier.

Travis Kalanick og Garrett Camp stiftede sammen Uber i 2009.

Forinden havde Garett Camp været med til at stifte internetvirksomheden StumpleUpon, mens Travis Kalanick tidligere har stiftet den Napster-lignende fildelingstjenste Scour og P2P-tjenesten RedSwoosh.

Sidstnævnte blev i 2007 solgt til Akamai for 19 millioner dollar.

Læs Computerworlds portræt af Travis Kalanick her:

Travis Kalanick er året vigtigste it-personlighed: Mød manden i Ubers førersæde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere