TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Her ses Travis Kalanick i samtale med Salesforce-stifteren Marc Benioff til Salesforces Dreamforce-konference i 2015. Foto: Morten Sahl Madsen.

Ubers børsnotering skaber guldregn over stifterne: Så mange milliarder står selskabets stifter Travis Kalanick til at score

Ubers stifter Travis Kalanick, der for få år siden blev presset ud af selskabet, står til at score svimlende milliardbeløb, når Uber om kort tid går på børsen i en af de største børsnoteringer i amerikansk historie.

Ubers medstifter Travis Kalanick trak sig som direktør for selskabet i 2017, men alligevel står han til at score intet mindre end 66 milliarder kroner (10 milliarder dollar, red), når selskabet i løbet af de kommende måneder går på børsen.

Det skriver det amerikanske techmedie Techcrunch.

Dermed bliver Travis Kalanick med et enkelt slag rigere end Danmarks rigeste person, Anders Holch Povlsen, der har en formue på 42 milliarder kroner.

Læs også: Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Børsnotering kommer til maj
Ifølge Techcrunch ventes det, at Uber i løbet af maj ventes at blive børsnoteret til en samlet børsværdi på 660 milliarder kroner (100 milliarder dollar, red).

Det fremgår ifølge Bloomberg af de dokumenter, som netop er blevet fremlagt i forberedelserne til børsnoteringen, at Travis Kalanick fortsat ejer 8,6 procent af aktierne i Uber, mens investeringsfonden Softbank Vision Fund ejer 16,3 procent af aktierne og ventureselskabet Benchmark ejer 11 procent.

Ubers anden stifter, Garret Camp, ejer seks procent.

Dernæst fremgår det af dokumenterne, at Saudi Arabiens offentlige investeringsfond ejer 5,3 procent, og Googles moderselskab Alphabet ejer 5,2 procent.

Ubers børsnotering ventes at blive den ottende største i amerikansk historie. Den største var Alibaba i 2014, mens Facebooks børsnotering i 2012 var den fjerde største.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Direktør blev presset ud
Travis Kalanick stoppede i 2017 som administrerende direktør i Uber.

Det skete ifølge New York Times efter massivt pres fra selskabet investorer efter, at Uber havde været involveret i en række møgsager, som truede med afspore en af de seneste års mest lovende amerikanske iværksætter-historier.

Travis Kalanick og Garrett Camp stiftede sammen Uber i 2009.

Forinden havde Garett Camp været med til at stifte internetvirksomheden StumpleUpon, mens Travis Kalanick tidligere har stiftet den Napster-lignende fildelingstjenste Scour og P2P-tjenesten RedSwoosh.

Sidstnævnte blev i 2007 solgt til Akamai for 19 millioner dollar.

Læs Computerworlds portræt af Travis Kalanick her:

Travis Kalanick er året vigtigste it-personlighed: Mød manden i Ubers førersædeYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.