Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter

Verizon tilbyder klodens første 5G-betværk til forbrugere, mens IKEA og Sonos indgår sælsomt samarbejde. Sony laver en regulær biografskærm ud af dyre LED-paneler.

Nu går den første kommercielle 5G service i luften
Den 11. april 2019 lød startskuddet for de første kommercielle udrulninger af det kommende 5G-netværk.

Efter at have levet på forsøgsbasis i over et år, kan de allerførste 5G-abonnenter nu tilgå det lynhurtige mobilnetværk i udvalgte området omkring Chicago og Minneapolis i USA.

Det er den amerikanske telegigant Verizon som nu tilbyder sine første 5G-abonnementer som et tilkøb til eksisterende mobilbredbåndsabonnementer. Merprisen lyder på 10 dollar per måned, godt 65 kroner.

Den lynhurtige forbindelse kræver en 5G-ekviperet smartphone, som udbydes i samarbejde med Motorola og deres Moto Z3 ekviperet med en såkaldt 5G-Mod. Andre telefoner med indbygget 5G, som Samsung Galaxy S10 5G samt LG V50 ThinQ støder dog snart til selskabets mobilportefølje.

I en test opnåede mediet PCMag gennemsnitlige netværkshastigheder på 215 mbit/sekund med Moto Z3 ekviperet med 5G Mod. En sædvanlig Moto Z3 opnåede 84 mbit/sekund under samme test.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

Ikea og Sonos løftede denne uge sløret for deres længe rygtede sammenblanding af møbler og højttalere til hjemmet.

Serien hedder Synfonisk og byder i første omgang på en lampe og en reolhøjttaler som begge kan levere trådløs og streamet lyd via Sonos’ økosystem.

Lydmæssigt skulle begge højttalere levere toner, der næsten kan måle sig med Sonos’ billigste højtaler – den 1.500 kroner dyre Sonos One. Det skriver The Verge.

Ikea underbyder dog Sonos med sine to nye højtalere som debuterer til henholdsvis 179 og 99 Euro for lampen og reolhøjttaleren. Det vil svare til knap 1.350 og 750 kroner herhjemme.

De to nye Ikea Symfonisk produkter vil få global debut i august måned.

Læs også: Vi prøver Ikeas knaldbillige Eneby: Bør en møbelproducent overhovedet fremstille højttalere?

Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter
Mens afløserne til 4K displays , de hyperskarpe 8K skærme, fortsat er yderst sjældne, sigter Sony endnu højere.

Ved årets udgave af NAB broadcast-teknologimessen løb af stablen denne uge, viste Sony deres første 16K skærm frem.

Herligheden bliver dog næppe tænkt til hjemmet, med dimensioner på i alt 19,2 gange 5,4 meter, hvilket giver en skærmdiagonal på 783 tommer, eller knap tyve meter.

Skærmen består af såkaldte Micro-LED paneler, nogle modulære paneler, som Sony kalder ’Crystal LED’, som næsten frit kan sammenstykkes til vilkårlige størrelser.

Sony melder intet om displayets pris, men med 8K teknologi som endnu mangler at få sin brede debut, er løsningen fortsat begrænset til niche-prægede kommercielle formål, skriver netmediet Anandtech.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.