TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Stort skifte i Apples produktionsplaner: Vil fremstille sine nyeste iPhones i Indien

Apples storleverandør, Foxconn, udvider produktionen i Indien. Færre toldbarrierer og lavere lønninger er i sigte.

Apples hovedleverandør, når det gælder fremstillingen af iPhones, taiwanske Foxconn, oplyser, at Apples iPhones fremover vil blive masseproduceret i Indien.

Det betyder et stort skifte for Apples produktionsplaner, som hidtil har fremstillet hovedparten af sine enheder i Kina. Det skriver Bloomberg.

Apple har igennem nogen tid fremstillet ældre iPhone-modeller i en fabrik i Bangalore, en produktion som nu udvides til også at inkludere Apples nyeste iPhone-modeller i en ny fabrik ud for Chennai, i det sydlige Indien.

Se også: Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Foxconns bestyrelsesdirektør, Terry Gou, meddeler at det er et led i en ekspansion i det boomende Indiske smartphonemarked.

”I fremtiden vil vi spille en afgørende rolle i Indiens smartphone-industri”, siger han.

Indien er blevet klodens hurtigst voksende smartphone-marked, mens selvsamme marked i Kina er begyndt at afmatte, efter at Apple har tabt markedsandele til kinesiske rivaler som Huawei og Xiaomi.

På grund af Apples generelt høje smartphone-priser, har selskabet kun haft en lille rolle at spille i det indiske smartphone-marked, men med en lokal produktion håber Apple at kunne undgå en indisk toldafgift på 20 procent.

Lavere lønomkostninger
”For Foxconn er det kinesiske marked for iPhones mættet, og lønomkostningerne er tre gange højere end i Indien,” forklarer Karn Chauhan, markedsanalytiker ved Counterpoint Research, og fortsætter:

”Indien er stadigvæk et vækstmarked for smartphones, og har et kæmpepotentiale lokalt, men også som eksport-hub til hele regionen.”

Det er fortsat ikke klart, hvilke konsekvenser Apple indiske ekspansion vil have for selskabets kinesiske tilstedeværelse.

I Kina er fortsat Foxconn største produktionsbase og hjem for selskabets største produktionsanlæg samt hundredvis af fabrikker.

Foxconn tæller to øvrige smartphone-fabrikker i det sydlige Indien, hvor selskabet fremstiller mobiltelefoner for henholdsvis Xiaomi og Nokia.

Se også: Apples vigtigste producent overvejer at flygte fra Kina


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.