Stort skifte i Apples produktionsplaner: Vil fremstille sine nyeste iPhones i Indien

Apples storleverandør, Foxconn, udvider produktionen i Indien. Færre toldbarrierer og lavere lønninger er i sigte.

Apples hovedleverandør, når det gælder fremstillingen af iPhones, taiwanske Foxconn, oplyser, at Apples iPhones fremover vil blive masseproduceret i Indien.

Det betyder et stort skifte for Apples produktionsplaner, som hidtil har fremstillet hovedparten af sine enheder i Kina. Det skriver Bloomberg.

Apple har igennem nogen tid fremstillet ældre iPhone-modeller i en fabrik i Bangalore, en produktion som nu udvides til også at inkludere Apples nyeste iPhone-modeller i en ny fabrik ud for Chennai, i det sydlige Indien.

Se også: Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Foxconns bestyrelsesdirektør, Terry Gou, meddeler at det er et led i en ekspansion i det boomende Indiske smartphonemarked.

”I fremtiden vil vi spille en afgørende rolle i Indiens smartphone-industri”, siger han.

Indien er blevet klodens hurtigst voksende smartphone-marked, mens selvsamme marked i Kina er begyndt at afmatte, efter at Apple har tabt markedsandele til kinesiske rivaler som Huawei og Xiaomi.

På grund af Apples generelt høje smartphone-priser, har selskabet kun haft en lille rolle at spille i det indiske smartphone-marked, men med en lokal produktion håber Apple at kunne undgå en indisk toldafgift på 20 procent.

Lavere lønomkostninger
”For Foxconn er det kinesiske marked for iPhones mættet, og lønomkostningerne er tre gange højere end i Indien,” forklarer Karn Chauhan, markedsanalytiker ved Counterpoint Research, og fortsætter:

”Indien er stadigvæk et vækstmarked for smartphones, og har et kæmpepotentiale lokalt, men også som eksport-hub til hele regionen.”

Det er fortsat ikke klart, hvilke konsekvenser Apple indiske ekspansion vil have for selskabets kinesiske tilstedeværelse.

I Kina er fortsat Foxconn største produktionsbase og hjem for selskabets største produktionsanlæg samt hundredvis af fabrikker.

Foxconn tæller to øvrige smartphone-fabrikker i det sydlige Indien, hvor selskabet fremstiller mobiltelefoner for henholdsvis Xiaomi og Nokia.

Se også: Apples vigtigste producent overvejer at flygte fra Kina


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.