Kina indleder monopolundersøgelse af Ericsson

Den kinesiske regering har indledt en undersøgelse om, hvorvidt Ericssons licensbetingelser strider imod den kinesiske lov på området for monopoldannelser.

Kina åbner en monopolundersøgelse mod Ericsson efter flere klager om selskabets praksis i forhold til selskabets licensbetingelser.

Det skriver Technode.

Undersøgelsen sker samtidig med, at Huawei har mistet 5G-ordre i vesten efter beskyldninger om spionage.

Ericsson bekræfter over for mediet, at der er en undersøgelse i gang, men ønsker ikke at kommentere sagen.

Den svenske televirksomhed fastholder dog, at dets licensbetingelser er baseret på fair, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår og vil samarbejde fuldt ud.

Læs også: Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC-nettet: Alt vil være væk i 2020

Sidst fik Qualcomm en bøde 6,4 milliarder kroner
Ifølge det kinesiske medie Laoyaoba har en række kinesiske smartphone-producenter tidligere klaget over Ericsson med beskyldninger om brud på monopolregler i forhold til dets 3G- og 4G-patenter.

Det er den anden store undersøgelse af et udenlandsk selskab i Kina indenfor kort tid, efter at Qualcomm i februar 2015 blev idømt en rekordstor bøde på 975 millioner dollars svarende til omkring 6,4 milliarder kroner for 'monopolistiske forretningsmetoder,' som det hed.

Sammen med bøden blev Qualcomm pålagt at ændre en række af sine priser og betingelser for en række produkter, som de kinesiske mobilproducenter var afhængige af.

Derudover blev processorproducenten pålagt at smide knap en milliard kroner ind i en nyetableret fond, som skulle fremme udvikling af mobilteknologier og chip-teknologier i Kina.

Læs mere om det her: Chip-gigant får bøde på 6,5 milliarder kroner: Tvinges til at sætte priser ned


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation
I Fortinets rapport fra 2018 omkring sikkerhedsimplikationerne ved digital transformation, tages temperaturen på den aktuelle tilstand for Cybersecurity i organisationer rundt omkring i hele verden. Blandt de 300 respondenter viste der sig en række spændende trends. Her er et par stykker af dem: - Digital Transformation er den mest indflydelsesrige it-trend i organisationer i dag. Hele 92% svarede at det har stor indvirkning på deres forretning - Sikkerhed er den klart største udfordring i forhold til digital transformation. Hele 85% mener det har stor indvirkning på deres forretning Download hele rapporten her og få flere spændende findings.