TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Kina indleder monopolundersøgelse af Ericsson

Den kinesiske regering har indledt en undersøgelse om, hvorvidt Ericssons licensbetingelser strider imod den kinesiske lov på området for monopoldannelser.

Kina åbner en monopolundersøgelse mod Ericsson efter flere klager om selskabets praksis i forhold til selskabets licensbetingelser.

Det skriver Technode.

Undersøgelsen sker samtidig med, at Huawei har mistet 5G-ordre i vesten efter beskyldninger om spionage.

Ericsson bekræfter over for mediet, at der er en undersøgelse i gang, men ønsker ikke at kommentere sagen.

Den svenske televirksomhed fastholder dog, at dets licensbetingelser er baseret på fair, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår og vil samarbejde fuldt ud.

Læs også: Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC-nettet: Alt vil være væk i 2020

Sidst fik Qualcomm en bøde 6,4 milliarder kroner
Ifølge det kinesiske medie Laoyaoba har en række kinesiske smartphone-producenter tidligere klaget over Ericsson med beskyldninger om brud på monopolregler i forhold til dets 3G- og 4G-patenter.

Det er den anden store undersøgelse af et udenlandsk selskab i Kina indenfor kort tid, efter at Qualcomm i februar 2015 blev idømt en rekordstor bøde på 975 millioner dollars svarende til omkring 6,4 milliarder kroner for 'monopolistiske forretningsmetoder,' som det hed.

Sammen med bøden blev Qualcomm pålagt at ændre en række af sine priser og betingelser for en række produkter, som de kinesiske mobilproducenter var afhængige af.

Derudover blev processorproducenten pålagt at smide knap en milliard kroner ind i en nyetableret fond, som skulle fremme udvikling af mobilteknologier og chip-teknologier i Kina.

Læs mere om det her: Chip-gigant får bøde på 6,5 milliarder kroner: Tvinges til at sætte priser ned


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan tager du kontrollen over dine Office 365 data
Moderne SaaS applikationer såsom Microsoft Office 365 giver flere fordele fremfor den traditionelle softwaremodel, som mange forretningskunder benytter sig af. Den øgede fleksibilitet i den cloud-baserede licensering og tilgængeligheden af shared cloud storage, skaber en ny række udfordringer når det kommer til data management. I dette white paper kigger vi på, hvad du skal gøre for at beskytte og kontrollere dine Office 365 data.