TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

(Foto: Dan Jensen)

Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone

Apple og Qualcomm har indgået overraskende forlig i kæmpe-batalje om rettigheder.

Dårligt nok er den længe ventede retssag mellem Apple og Qualcomm kommet i gang, før sagen er slut.

De to selskaber meddeler nu ganske overraskende, at de har indgået forlig i kæmpebataljen, som nu lukkes ned med en aftale mellem de to parter.

Den betyder, at begge selskaber dropper alle krav i sagen mod hinanden og dybest set fører deres forhold tilbage til det punkt, hvor det var, inden sagen tog sin begyndelse i 2017.

I sagen har Apple bedyret, at chip-producenten Qualcomm har udnyttet sin markedsposition som hovedleverandør til Apple til at opkræve for høje priser for chip og licenser.

Ifølge Apple har ‘Qualcomm udnyttet sit monopol [...] til at fastsætte unfair priser, skade konkurrencen og dikterer vilkår over for nogle af verdens største og mest magtfulde virksomheder,” som det hedder.

Apple skal til lommerne
Men nu er det altså slut.

Forliget betyder, at Apple skal til lommerne.

Selskabet har således indvilget i at betale et engangsbeløb til Qualcomm i forbindelse med forliget, ligesom Apple fremover løbende skal betale royalties til Qualcomm.

Både Apple og Qualcomm har udsendt pressemeddelelser om forliget, men det er ifølge vores amerikanske nyhedsbureau ‘svært at finde mange gode nyheder for Apple’ i forliget.

For forliget betyder, at Qualcomm beholder Apple som kunde og samtidig fremover vil modtage yderligere betaling.

Der er indtil videre desuden ingen indikationer på, at Qualcomm fremover vil ændre forretnings-metoder eller -model med forliget.

Forliget viser dermed, at Apple har stærkt brug for Qualcomm fremover i en tid, hvor vi står på trapperne til 5G. Eneste rigtige alternativ for Apple har været Intel, som ikke desto mindre er langt bagefter Qualcomm i udviklingen af 5G-chip.

Det har betydet, at Apple har stået over for problemer med iPhone-udviklingen uden Qualcomm, hvilket har været en væsentligt årsag til, at Apple nu er faldet til patten.

Qualcomm har angiveligt direkte nægtet Apple adgang til processorer, medmindre Apple ville indgå en licensaftale. Selskabet har pure afvist Apples beskyldninger om misbrug af markeds-positionen.

Qualcomm har tidligere fortalt, at Apple har forlangt, at selskabet skulle betale en milliard dollar i 'incentive payments,' hvis Qualcomm skulle være ene-leverandør af modem-chip til iPhone.

Læs også:

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Nu begynder den store juridiske milliard-krig mellem Apple og Qualcomm: Derfor kan den få betydning for hastigheden på din iPhone

Hanekampen mellem Apple og Qualcomm eskalerer: Nu kan iPhones blive ramt af amerikansk importforbud

Apple forlangte formue af Qualcomm, hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan tager du kontrollen over dine Office 365 data
Moderne SaaS applikationer såsom Microsoft Office 365 giver flere fordele fremfor den traditionelle softwaremodel, som mange forretningskunder benytter sig af. Den øgede fleksibilitet i den cloud-baserede licensering og tilgængeligheden af shared cloud storage, skaber en ny række udfordringer når det kommer til data management. I dette white paper kigger vi på, hvad du skal gøre for at beskytte og kontrollere dine Office 365 data.