TDC’s 5G-leverandør er klar med sit første kommercielle supernet

Ericssons første kommercielle 5G-mobilnetværk i Europa går i luften over halvtreds schweiziske byer.

Europas første kommercielle 5G-netværk er gået i luften tidlig onsdag morgen 17. april.

Bag bedriften er det schweiziske teleselskab Swisscom og TDC’s 5G-underleverandør Ericsson.

Netværket er operationelt i 102 lokationer spredt over 54 schweiziske byer, inklusiv landets største byer som Basel, Bern, Chur, Davos, Genève, Lausanne og hovedstaden Zurich. Det oplyser Swisscom i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Her oplyser teleselskabet samtidig, at mindst 90 procent af den schweiziske befolkning vil kunne tilgå det lynhurtige netværk inden udgangen af 2019.

Det første 5G-abonnement som Swisscom tilbyder forbrugerne, løber op i 200 schweizer franc per måned, svarende til godt 1.310 kroner månedligt.

Abonnementet inkluderer samtidig ubegrænset dataforbrug og lover netværkshastigheder på op til 1 GBit per sekund – det tidobbelte af, hvad det tilsvarende 4G-baserede abonnement lover.

Swisscom er i dag Schweiz’ førende teleoperatør med en markedsandel på omtrent 60 procent af landets mobilbrugere.

Swisscom indledte officielt sit 5G-partnerskab med Ericsson i november 2017.

TDC Groups eget valg af 5G-partner blev først offentligjort i marts 2019 efter en periode med kritik af TDC’s tidligere netværksleverandør, Huawei.

Se også: Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb

TDC er bagud

Herhjemme vil TDC’s 5G-netværk først få sin kommercielle debut en gang i 2020, efter at Ericsson fra september 2019 vil overtage hele driften af TDC’s mobilnetværk.

Fra TDC lyder meldingen, at 5G-udrulningen af supernettet først vil dække hele landet mod slutningen af 2020.

I forrige uge blev klodens første kommercielle 5G-netværk aktiveret af teleselskabet Verizon i USA, her leveres infrastrukturen til teleselskabets 5G-netværk også af Ericsson.

Se også: Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos tørner samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.