TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

TDC’s 5G-leverandør er klar med sit første kommercielle supernet

Ericssons første kommercielle 5G-mobilnetværk i Europa går i luften over halvtreds schweiziske byer.

Europas første kommercielle 5G-netværk er gået i luften tidlig onsdag morgen 17. april.

Bag bedriften er det schweiziske teleselskab Swisscom og TDC’s 5G-underleverandør Ericsson.

Netværket er operationelt i 102 lokationer spredt over 54 schweiziske byer, inklusiv landets største byer som Basel, Bern, Chur, Davos, Genève, Lausanne og hovedstaden Zurich. Det oplyser Swisscom i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Her oplyser teleselskabet samtidig, at mindst 90 procent af den schweiziske befolkning vil kunne tilgå det lynhurtige netværk inden udgangen af 2019.

Det første 5G-abonnement som Swisscom tilbyder forbrugerne, løber op i 200 schweizer franc per måned, svarende til godt 1.310 kroner månedligt.

Abonnementet inkluderer samtidig ubegrænset dataforbrug og lover netværkshastigheder på op til 1 GBit per sekund – det tidobbelte af, hvad det tilsvarende 4G-baserede abonnement lover.

Swisscom er i dag Schweiz’ førende teleoperatør med en markedsandel på omtrent 60 procent af landets mobilbrugere.

Swisscom indledte officielt sit 5G-partnerskab med Ericsson i november 2017.

TDC Groups eget valg af 5G-partner blev først offentligjort i marts 2019 efter en periode med kritik af TDC’s tidligere netværksleverandør, Huawei.

Se også: Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb

TDC er bagud

Herhjemme vil TDC’s 5G-netværk først få sin kommercielle debut en gang i 2020, efter at Ericsson fra september 2019 vil overtage hele driften af TDC’s mobilnetværk.

Fra TDC lyder meldingen, at 5G-udrulningen af supernettet først vil dække hele landet mod slutningen af 2020.

I forrige uge blev klodens første kommercielle 5G-netværk aktiveret af teleselskabet Verizon i USA, her leveres infrastrukturen til teleselskabets 5G-netværk også af Ericsson.

Se også: Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos tørner samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Datadrevet forretning 2019: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

28. august 2019 | Læs mere


Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad er prisen for gammeldags netværk?
Netværk får mere og mere at lave. Derfor øges besværet og risiciene med traditionelle netværksenheder - ofte med forskellige proprietære regler og indstillinger. Alternativet er virtuelle netværk. I dem skal hardwaren bare udføre instruktioner fra et koordinerende program, der styres fra et centralt panel. I denne rapport fra VMware og Forrester beskrives de økonomiske aspekter ved at gå over til virtuelle netværk.