Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

TDC’s 5G-leverandør er klar med sit første kommercielle supernet

Ericssons første kommercielle 5G-mobilnetværk i Europa går i luften over halvtreds schweiziske byer.

Europas første kommercielle 5G-netværk er gået i luften tidlig onsdag morgen 17. april.

Bag bedriften er det schweiziske teleselskab Swisscom og TDC’s 5G-underleverandør Ericsson.

Netværket er operationelt i 102 lokationer spredt over 54 schweiziske byer, inklusiv landets største byer som Basel, Bern, Chur, Davos, Genève, Lausanne og hovedstaden Zurich. Det oplyser Swisscom i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Her oplyser teleselskabet samtidig, at mindst 90 procent af den schweiziske befolkning vil kunne tilgå det lynhurtige netværk inden udgangen af 2019.

Det første 5G-abonnement som Swisscom tilbyder forbrugerne, løber op i 200 schweizer franc per måned, svarende til godt 1.310 kroner månedligt.

Abonnementet inkluderer samtidig ubegrænset dataforbrug og lover netværkshastigheder på op til 1 GBit per sekund – det tidobbelte af, hvad det tilsvarende 4G-baserede abonnement lover.

Swisscom er i dag Schweiz’ førende teleoperatør med en markedsandel på omtrent 60 procent af landets mobilbrugere.

Swisscom indledte officielt sit 5G-partnerskab med Ericsson i november 2017.

TDC Groups eget valg af 5G-partner blev først offentligjort i marts 2019 efter en periode med kritik af TDC’s tidligere netværksleverandør, Huawei.

Se også: Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb

TDC er bagud

Herhjemme vil TDC’s 5G-netværk først få sin kommercielle debut en gang i 2020, efter at Ericsson fra september 2019 vil overtage hele driften af TDC’s mobilnetværk.

Fra TDC lyder meldingen, at 5G-udrulningen af supernettet først vil dække hele landet mod slutningen af 2020.

I forrige uge blev klodens første kommercielle 5G-netværk aktiveret af teleselskabet Verizon i USA, her leveres infrastrukturen til teleselskabets 5G-netværk også af Ericsson.

Se også: Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos tørner samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere