Artikel top billede

En helt ny Nvidia-chip døbt TU117 bliver hjernen i Nvidias nyeste GTX 1650 grafikkort.

Nvidias nyeste grafikkort er knaldbillig - men meget er sparet væk

Nvidia GTX1650 er det nyeste budgetvenlige grafikkort fra selskabet. Nogle væsentlige features må dog undværes.

Nvidia runder sin nye budgetvenlige serie af GTX 1600-kort af med en ny begyndermodel i GTX 1650, som markerer sig ved at være væsentlig billigere end GTX 1660 og GTX1660 Ti. Det skriver Anandtech.

Besparelsen betyder her, at Nvidia tager udgangspunkt i en mindre chip kaldet TU117, som må klare sig med næsten 40 procent færre CUDA regnekerner end næste trin op i GTX-familien.

Her er 896 CUDA-kerner mod 1.408 tilsvarende i GTX 1660-kortet fra marts 2019.

Dertil kommer mindre hukommelse og båndbredde med 4gb VRAM koblet til via en 128-bit bus.

Ydelsesmæssigt leverer kortet op til 3 tflops, tre femtedele mindre end GTX 1660, men næsten halvanden gange højere end sin direkte forgænger GTX 1050 Ti og dennes 2,1 tflops.

Se også: Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort

Nvidias nyeste kort er bygget op omkring selskabets nyeste ’Turing’-arkitektur, men må undvære RTX-seriens ray-tracing funktioner samt GTX 1660-kortenes højtydende NVENC-chip til kodning og afkodning af video. GTX 1650 benytter sig her af samme video-chip som den forrige Volta-generation.

Spareøvelsen gør, at kortet kan holde sit strømforbrug nede på under 75 watt, små 40 procent lavere end GTX 1660 kortene.

Debutprisen lyder på 149 amerikanske dollar, 10 dollar højere end GTX 1050 Ti-debutpris tilbage i oktober 2016. Omsat til danske priser inklusive moms, skal de danske gamere regne med en debutpris omkring 1.250 kroner.

Læs også: Nvidia tæt på rekordopkøb: Vil erobre datacenter-markedet med opkøb til 46 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere