Artikel top billede

(Foto: Fotograf Sine Fiig Læssøesgade 14,bagh.3sal 2200 København N. mail:fotograf@sinefiig.dk mobil:21492627 / Sine Fiig)

Datatilsynet vil granske nyt lovforslag efter mangelfulde oplysninger fra styrelse

Den danske datamyndighed har valgt at se nærmere på et lovforslag fra Beskæftigelsesministeriet, efter at Datatilsynet ikke havde modtaget de nødvendige oplysninger fra styrelsen. “Rigtig ærgerligt for alle parter,” lyder det fra Cristina Gulisano

Datatilsynet blev tidligere på året bedt om at komme men sine bemærkninger til et nyt lovforslag fra Beskæftigelsesministeriet.

Men fordi lovforslaget var på over 1.000 sider bad man Styrelsen for Arbejdsmarked og Rektruttering (STAR) om kun at sende de dele der handlede om personoplysninger.

I løbet af de seneste dage er Datatilsynet dog blevet bekendt med, at man ikke havde modtaget alle dele der handlede om personoplysninger fra STAR.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelse.

“Det er rigtig ærgerligt for alle parter, at Datatilsynet ikke i første omgang blev gjort opmærksom på alle de relevante dele af lovforslaget - det er jo både i borgernes og de involverede myndigheders interesse, at vi får fanget det i tide, hvis der er noget i et lovforslag, der kan være i strid med de databeskyttelsesretlige regler,” siger Christina Gulisano.

Derfor har Datatilsynet nu valgt at se nærmere på lovforslaget igen.

Læs også:

Her er spørgsmålene, som Datatilsynet stiller på GDPR-tilsyn i 2019: Det skal du være forberedt på

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Rejsekortet: Kræver plan for at overholde GDPR




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere