Artikel top billede

Stort Google Cloud-nedbrud sender YouTube, Snapchat og iCloud i sort

Søndag blev Google ramt af et gigantisk nedbrud, der ramte YouTube, G Suite, Snapchat og en række af Apples cloudtjenester. Google oplyser , at selskabet iværksætter en intern undersøgelse nedbruddet.

En af verdens største cloudtjenester, Google Cloud, blev søndag ramt af et stort nedbrud, der blandt andet ramte Youtube og Google kontorpakke, G Suite.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det var dog ikke alene Googles selskab, der blev ramt. En lang række store og populære tjenester, der bruger Googles Cloud blev også sendt i sort.

Det gik blandt andet udover den populære besked-app Snapchat og en række af Apples iCloud-tjenester, der også var nede i løbet af søndagen.

Apple oplyste søndag på sin supportside, at iCloud Mail, iCloud Drive, iMessages og en række andre af selskabets tjeneste kørte langsommere end sædvanligt.

Læs også: Efter omfattende udvikling: Google Cloud nu næsten på teknologisk omgangshøjde med AWS og Microsoft Azure

Google iværksætter intern undersøgelse

Googles moderselskab Alphabet oplyste mandag klokken 02 dansk, at selskabet nu har udbedret fejlen.

Ifølge Google skyldes problemet en overbelastning af netværket i det østlige USA.

“Vi vil foretage en intern undersøgelse af problemet og foretage de nødvendige forberedelser af vores systemer, så vi kan minimere risikoen for at det sker igen. Vil vi tilvejebringe en detaljeret rapport af hændelsen, når vi er færdige med vores interne undersøgelse,“ oplyser selskabet via Google Cloud Status Dashboard.

Reuters rapporterede tidligere på året med henvisning til markedstal for fjerde kvartal 2018, at Google sidder på 8,5 procent af det globale cloudmarked, mens Micrisoft sidder på 16,8 procent og Amazon Web Services (AWS) sidder på 31,7 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere