Artikel top billede

Mikael Oxager, afdelingschef for systems and business development hos ATP, og Thomas Hartmann, sektionschef for ATPs SAP-konsulenter i ATPs Group IT - core & data services..

Billede: Jarl Schmidt.

Mikael og Thomas fra ATP har stået bag en af de første danske opgraderinger til SAP S/4HANA: Sådan greb de opgaven an

ATP har brugt omkring tre år på at skifte koncernens gamle SAP-system ud med det nye SAP S/4HANA. Her fortæller Mikael og Thomas fra ATP om projektet, og de gevinster der er kommet ud af opgraderingen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs om ATP's store SAP S/4HANA-projekt
  • De primære udfordringer for ATP's SAP-opgradering
  • Indsigt i de gevinster, ATP har høstet som følge af opgraderingen
  • Hvor meget den tekniske migrering kostede ATP
2.318
11:45 min
Der er sket en del med ATP's it-landskab, siden pensionselskabet for næsten 15 år siden gik i gang med en større omlægning af it-platformen, som på daværende tidspunkt var afhængig af store og tunge mainframes.

Som led i udfasningen af de mainframe-baserede løsninger valgte ATP en strategi om et højere fokus på standard-software til de mange ordninger, som ATP varetager på pensions- og sikringsområdet. Det betød blandt andet, at SAP blev valgt som en central del ATP's platform.

Hen over årene er ATP's administrationsopgaver vokset i en sådan grad, at koncernen i dag udbetaler 250 milliarder kroner i ydelser hvert år og samtidig er gået fra 700 medarbejder til nu over 2.800.

Da en ny ledelse blev indsat i ATP's koncernøkonomi i 2015 stod det klart, at ATP's platform endnu en gang skulle transformeres. Nu med en strategisk ambition om at tage den gamle SAP ECC-platform med ind i fremtiden.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter