Artikel top billede

Huawei bliver ramt langt hårdere end forventet af USA's sanktioner: Tab kan lande på knap 200 milliarder kroner

Den amerikanske regerings forbud mod Huawei får nu det kinesiske selskab til at nedjustere sine forventninger betragteligt.

USA's sanktioner mod den kinesiske televirksomhed Huawei, har fået selskabets topchef til at nedjustere forventningerne til de kommende år.

Mere præcist regner selskabet CEO og stifter, Ren Zhengfei, med, at man må barbere forventningerne ned med 30 milliarder dollar, eller hvad der svarer til lige under 200 milliarder kroner for 2019 og 2020.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det er første gang Huawei sætter tal på effekterne af den amerikanske regering forbud mod selskabet. Huaweis topchef har ellers i ugevis nægtet at kommentere på effekten af USA's beslutning.

Læs også: Amerikanske chip-giganter forsøger i al stilhed at presse den amerikanske regering til at lempe Huawei-forbud

Den amerikanske regering har indført et forbud mod at bruge Huaweis produkter fordi, man mistænker selskabet for, at aflevere data om sine kunder til den kinesiske regering. Huawei selv har afvist alle anklager.

Markant salgsnedgang

Huawei, der er verdens største telekommunikationsproducent, forventer efter forbuddet, at man i både 2019 og 2020 vil have et stagnerende omsætning på 100 milliarder dollar, eller omrking 662 milliarder kroner.

“Vi havde ikke forventet at USA ville angribe Huawei så resolut. Vi havde ikke forventet at USA ville ramme vores værdikæde så bredt, hvor man ikke bare blokerer for komponent-leverandører men også for at international organisationer kan deltage,” lød det ifølge Bloomberg fra Zhengfei.

Læs mere her: Huawei forventer salgs-nedgang på smartphone-området på op til 60 procent

Tidligere har Huawei også forklaret, at man også på smartphone markedet forventer et massivt fald som følge af de amerikanske sanktioner.

Her lyder forudsigelsen på en nedgang i det internationale salg af smartphones på mellem 40 procent og 60 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere