Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Jyske Bank lufter igen tanke om at droppe Dankort / Kvanteforsker vinder Elektroprisen / Rigsadvokat skød meddelelse om telelogning til hjørne / Teleskandale kan have berørt uopklaret drabssag

Jyske Bank lufter igen tanke om at droppe Dankort. Kvanteforsker vinder Elektroprisen. Rigsadvokat skød meddelelse om telelogning til hjørne. Teleskandale kan have berørt uopklaret drabssag. Amazon åbner for salg af professionelle skønhedsprodukter. Apples iOS 13 beta er et 'buggy mess'.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer tirsdagens morgen-briefing ved dagens morgen-briefingbestyrer Dan Jensen.

Anders Dam lufter igen ideen om at droppe Dankort igen

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, lufter igen ideen om helt at droppe Dankort.

Det sker i kølvandet på den ballade, der for tiden er omkring Dankort-firmaet Nets ledelse på grund af dens meget lukrative bonus-ordninger.

På Twitter skriver Anders Dan, at 'JB's planer om at udfase VisaDankortet er intakte.'

Banken har en række Visa-alternativer på hylderne.

'Og i takt med at VisaDankortene udløber, vil kunderne have valget, om de fortsat vil have et Dankort, eller om de kan klare sig uden den del fra Nets," skriver han.

Kvanteforsker vinder Elektroprisen

Kvanteforsker på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, Peter Krogstrup, vinder årets Elektropris, der foruden den faglige anerkendelse består af 30.000 kroner.

Peter Krogstrup står i spidsen forMicrosofts kvanteforskningscenter i Lyngby, hvor han sammen med forskere og ingeniører fra Københavns Universitet, DTU og Microsoft arbejder på at bygge verdens første kvantecomputer.

”Peter Krogstrups forskningsgruppe er internationalt anerkendt inden for kvanteforskningen, og det banebrydende samarbejde både nationalt og internationalt kræver til fulde hans store samarbejdsevner. Han har desuden en imponerende publikationsliste med adskillige artikler i tidsskrifter som ”Science” og ”Nature”, hvilket vidner om videnskabeligt arbejde på meget højt internationalt niveau,” lyder det i begrundelsen.

Rigsadvokat skød meddelelse om telelogning til hjørne

Rigsadvokat Jan Reckendorff skød på grund af folketingsvalget orienteringen om politiets fejlagtige logning af danskernes teledata til hjørne, selv om han godt vidste, at sagen var så vigtig, at offentligheden skulle orienteres, skriver Politiken.

Rigsadvokaten sendte ifølge avisen en mail til både Advokatrådets strafferetsudvalg og til Landsforeningen af Forsvarsadvokater om emnet midt under valgkampen, nemlig 29. maj.-

Sagen blev meldt ud til offentligheden 17. juni - 102 dage efter, at politiet havde rettet den.

Du kan læse mere om fadæsen her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år.

Teleskandale kan have berørt uopklaret drabssag

Og vi bliver ved telesagen om de manglende telelognings-data:

Ifølge Berlingske kan den nemlig have betydning for den uopklarede drabssag på teenagepigen Emilie Meng, som i sommeren 2016 forsvandt og senere blev fundet dræbt ved en sø i Borup på Sjælland.

Ifølge familiens Mengs advokat, Mai-Brit Storm Thygensen, ved politiet ikke, om it-fejlen har haft betydning for efterforskningen.

Hun mener, at det kan tolkes i den retning, at politiet kan have manglet 'væsentlige' elementer i efterforskningen som eksempelvis gerningsmandens eventuelle sms'er.

"Det er umuligt at vide, hvilken forskel det havde gjort, hvis fejlen ikke havde været der. Men det kan have haft den store konsekvens, at det er årsagen til, politiet ikke har fundet gerningsmanden," lyder det fra hende.

Amazon åbner for salg af professionelle skønhedsprodukter

Amazon.com ventes at tage en stor bid af markedet for professionelle skønhedsprodukter med åbningen af Amazon Professionel Beauty Store.

Her vil selskabet sælge produkter til ‘professionelle stylister, barberer og æstetikere,’ lyder det fra selskabet i denne blogpost.

Her skriver Amazon, at de professionelle stylister kan finde næsten alt, hvad de har brug for, til lav pris og med hurtig levering.

Amazon Professionel Beauty Store vil føre de store mærker, og truslen er alvorlig for de etablerede leverandører.

Ifølge Reuters fik mandagens annoncering fra Amazon således straks aktiekursen for store leverandører som Ulta Beauty Inc og Sally Beauty Holdings til at styrtdykke.

Apples iOS 13 beta er et 'buggy mess'

Apple er godt i gang med at udvikle den næste version af styresystemet iOS med navnet iOS 13 og har udsendt i public beta-version, som interesserede kan downloade.

Men gør det ikke. Sådan lyder den kontante besked fra en række udviklere, der har haft fingre i beta-versionen.

ZDnet beskriver iOS 13 beta som et 'buggy mess', der er meget langt fra at være klar til brug og som kan 'være en af de værste beta-udgivelser' nogensinde.

Systemet crasher hele tiden, apps virker ikke, performance er helt i bund, lydsiden er præget af mærkelige fejl, og sådan bliver kritikken ellers ved.

Men Apple skal nu nok få styr på det. Der er jo blot tale om en beta-version.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere