Artikel top billede

Mobilselskaber på stribe varsler prisstigninger

YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister hæver priserne på deres mobilabonnementer

En bred vifte af landets førende teleselskabet varsler i disse dage og uger brugerne om kommende prisstigninger for deres mobilabonnementer.

Flere selskaber, herunder YouSee, Telmore, Fullrate, Telenor, Telia, 3 og Oister , meddeler nu deres kunder om prisstigninger på mellem 10 og 30 kroner per måned, skriver Berlingske.

Der er tale om den største runde prisstigninger siden foråret 2017, hvor EU afskaffede de såkaldte roaming-gebyrer på dataforbrug, hvilket gav teleselskaberne anledning til at justere priserne med ekstra 10 til 20 kroner per måned.

Timingen er strategisk velvalgt, siger cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon:

”Teleselskaberne har valgt et strategisk godt tidspunkt for – sammen med de andre – at hæve priserne, for lige op til sommerferien har folk ikke mest overskud til at undersøge markedet og skifte abonnement. Samtidig får de fornemmelsen af ikke at kunne gå andre steder hen, fordi også de andre hæver priserne,” siger han til Berlingske.

Efterfølgende opfordrer han forbrugerne til at reagere og søge mod de bedre og billigere abonnementer som fortsat findes.

For at legitimere de højere priser, tilbyder teleselskaberne ofte større datamængder med i abonnementspakkerne.

Martin Salamon stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt forbrugerne rent faktisk udnytter de større datamængder.

Se også: Mobilpriserne stiger igen efter mange års priskrig: Danske telefirmaer tjener nu flere penge per kunde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere