Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Byggebranchen får digitalt manifest / Trafikalarm har røde tal på bundlinjen / Dansk robotvirksomhed var ved at knække nakken / Atea overtager sundhedsløsninger fra TDC

Byggebranchen får digitalt manifest. Dansk robotvirksomhed var ved at knække nakken. Atea overtager sundhedsløsninger fra TDC. Digitale løsninger skal sikre mere energivenlig belysning i Aarhus og så er hver anden solgte bil i Norge en elbil.

Godmorgen.

Her kommer dagens første nyhedsfix fra Computerworld. Vi lægger ud med en it-nyhed fra den danske byggebranche.

Byggebranchen får digitalt manifest

Den danske byggebranche har fået et digitalt manifest, som 100 repræsentanter fra byggebranchen har udviklet i fællesskab. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det nye manifest består ifølge Finans af følgende fem hovedpunkter.

- Strategisk anvendelse af ny teknologi og digitale værktøjer.

- Åbne formater, hvilket vil sige, at man i byggebranchen skal have et fælles sprog for det digitale og benytte ensdefinerede begreber.

- Bedre udnyttelse af data, hvor data i højere grad skal flyde frit mellem aktørerne i byggebranchen.

- Der skal tilføres digitale kompetencer til værdikæden, og derfor skal digitalisering og ny teknologi i højere grad tænkes ind i grunduddannelserne.

- Der skal skabes mere bæredygtigt byggeri. Det skal blandt andet muliggøres gennem mere brug af data.

Trafikalarm har røde tal på bundlinjen

Selskabet Autovice, der står bag trafikalarmen Oono kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 5,2 millioner kroner.

Det viser selskabets helt nye regnskab.

Det fremgår desuden af regnskabet, at selskabet har en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner.

Oono laver smartphone-styrede trafikalarmer, der kan advare bilister mod trafikkontroller eller færdselsuheld.

Men der er hård konkurrence på markedet, hvor produkterne Saphe, Beam og senest også rigmændene Frank Rasmussen og Ib Kunøes trafikalarm Hopper kæmper om de danskernes bilisters gunst.

Dansk robotvirksomhed var ved at knække nakken

Danske Weltec, der udvikler robotter til olieindustrien, var i 2014 tæt på at knække under den faldende oliepris.

Det fortæller selskabets juridiske direktør, Martin Skovbjerg, i et interview med erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans har selskabet haft tre-cifrede million-underskud gennem de seneste fire år, men selskabet håber i år på at vende underskud til overskud.

Det skyldes blandt andet at selskabet har investeret i automatiseringer

“Det har krævet, at vi har måttet investere i robotter. Det har kostet folk deres jobs. Generelt over en kam er folk gået ned i løn, og bonusprogrammer har konsekvent været sløjfet for 2015, 2016 og 2017,” siger Martin Skovbjerg til Finans.

Atea overtager sundhedsløsninger fra TDC

Digitale sundhedsløsninger i Vejen, Kolding, Skanderborg, Frederikshavn, Frederiksberg og Københavns Kommune skal i fremtiden drives af Atea. Det oplyser Atea i en pressemeddelelse.

De aftaler, der gælder for Vejen, Kolding og København, har Atea overtaget fra TDC.

Aftalerne indebærer blandt levering af tablets til brug i hjemmeplejen samt touchskærme til plejehjem og bocentre.

Atea omsatte i 2018 for 672 millioner kroner i sundhedssektoren. Det svarer til cirka 11 procent af selskabets samlede omsætning i Danmark.

Hver anden solgte bil i Norge kører på el

I de første seks måneder af 2019 var næsten halvdelen af alle solgte biler i Norge elbiler.

Det skriver Reuters.

Den mest solgte bil i perioden var en Tesla Model 3, og alene i juni solgte Tesla 3760 biler i Norge.

Det vil sige, at 24,5 procent af alle solgte i biler i Norge i juni var en Tesla, skriver Reuters

Digitale løsninger skal sikre mere energivenlig belysning i Aarhus

Aarhus Kommune har indgået en ny kontrakt med energikoncernen Verdo, der via nye digitale løsninger skal sikre mere energivenlig vedligeholdelse af belysningen i byen. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at de nye digitale løsninger blandt andet består af værktøjer, der skal sikre, at de køretøjer der står for vedligeholdelsen af de knap 60.000 lyspunkter i byen kører færrest mulige kilometer.

Det gælder blandt andet GPS-overvågning af køretøjerne, så virksomheden kan hidkalde den nærmeste bil, når der sker kritiske fejl og dermed udlede så lidt CO2 som muligt, når belysningen skal serviceres,” skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelsen.

Om dagen i dag

Den amerikanske pilot og forfatter Amelia Earhart forsvinder for præcis 82 år siden sporløst over Stillehavet under en jordomflyvning.

Amelia Earthart var den første kvindelige pilot til at flyve over Atlanterhavet, men 2. juli 1937 var sidste gang hun blev set i live. Det skete da hun sammen med sin navigatør Fred Noonan letter fra Lae Airfield i Ny Guinea i sin Lockheed Model 10-E Electra.

Hverken Amalie Earthart, hendes navigatør eller flyet er nogensinde blevet fundet.